Μαδρίτη: O Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (Φωτό+Βίντεο)

Στο 4ο συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που διεξάγεται στην Μαδρίτη, μίλησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, εξαιτίας του Μνημονίου.


Η υποψηφιότητά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν, αναμένεται να εγκριθεί και τυπικά από το σώμα του συνεδρίου την Κυριακή.

" Υπάρχουν δύο δρόμοι. Είτε συναινούμε στο νεοφιλελεύθερο status quo και προσποιούμαστε ότι η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με τις πολιτικές που την ανακυκλώνουν, είτε προχωράμε μπροστά με την μόνη εναλλακτική λύση, την μοναδική ελπίδα που είναι η Ευρωπαϊκή Αριστερά," τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.






Ο πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Πιερ Λοράν, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. "'Εχει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό το γεγονός ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΕ, έστειλε αυτό το μήνυμα κατά των μέτρων λιτότητας το οποίο μας αντιπροσωπεύει σε αυτές τις εκλογές".

Η ανταποκρίτρια του euronews στη Μαδρίτη, Έφη Κουτσοκώστα μεταδίδει:


..πηγη

Επισήμως υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας 


Με ποσοστό 84,1% ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, , επιλέχθηκε επίσημα από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ως υποψήφιος για την Προεδρία της Κομισιόν. Είναι η ώρα για δουλειά και αγώνα για την Ευρώπη της ελπίδας και της αλληλεγγύης, τόνισε χαιρετίζοντας τους συνέδρους ο Αλέξης Τσίπρας και δεσμεύθηκε ότι η υποψηφιότητα του θα είναι όλων των Ευρωπαίων πολιτών. «Αντιπροσωπεύουμε τις δυνάμεις της προόδου και της εργασίας και θα νικήσουμε» τόνισε υποστηρίζοντας ότι  « η μάχη είναι ανάμεσα στους πολίτες και τα συμφέροντα των αγορών, ανάμεσα στους πολίτες και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού». Το συνέδριο επανεξέλεξε ως Πρόεδρο του ΚΕΑ  τον Π. Λοράν με ποσοστό 78,6%.
Νωρίτερα από το βήμα του 4ου συνεδρίου του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμιζε την ανάγκη μίας νέας πανευρωπαϊκής κοινωνικής συμφωνίας που να καταπολεμά την ανεργία και τις ανισότητες.
«Οι ευρωπαικές εκλογές είναι σύντομα και η αλλαγή θα έρθει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί όπως εξήγησε: «Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη της ανακατανομής του πλούτου και της αλληλεγγύης των λαών».

«Η διαδικασία της αλλαγής, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας διαβεβαιώσω, έχει ξεκινήσει στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει ένα βήμα από την εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, απευθυνόμενος στους συνέδρους υπογράμμιζε:

«Δεν ήρθα εδώ για να βγάλω έναν συμβατικό λόγο γιατί δεν είναι μια συμβατική στιγμή. Ήρθα εδώ για να σας υπενθυμίσω ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και υπάρχουν δυο ξεκάθαρες επιλογές: Είτε πάμε μπροστά. Είτε γυρίζουμε πίσω».
Ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπέλυσε επίσης βολές κατά των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που όπως τόνισε «θέτουν σε κίνδυνο την δημοκρατία», την ίδια στιγμή που απαιτούν όλο και περισσότερα βάρβαρα μέτρα λιτότητας.
Και υπογράμμισε την ανάγκη ανατροπής της μονεταριστικής πολιτικής, που εφαρμόζεται στην ευρωζώνη για την προστασία του ευρώ, αλλά όχι της κοινωνίας, που πλήττεται από αυτή την πολιτική.
«Στα χρόνια της κρίσης, το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς έχει εντοπίσει τις ασυμμετρίες», είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας προτάσσοντας την ανάγκη για μια νέα συμφωνία στα πρότυπα της σύμβασης του Λονδίνου του 1953 για την πανευρωπαϊκη επίλυση της κρίσης χρέους και ταυτόχρονα εξάλειψης της ανθρωπιστικής κρίσης.

«Στην χώρα μου πέθανε μια 14χρονη γιατί η μητέρα της δεν είχε χρήματα να πληρώσει το ρεύμα», σημείωσε περιγράφοντας τις διαστάσεις της ανθρωπιστικής κρίσης όπου έχει βυθιστεί η χώρα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...