euronews Ιράν: Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών στο ιρανικό κοινοβούλιο (Φωτό+Βίντεο)

Πέντε χρόνια πέρασαν από τη στιγμή που ευρωβουλευτές διέβησαν το κατώφλι του ιρανικού κοινοβουλίου.

Την πενταμελή αποστολή συνιστούν τέσσερις γυναίκες κι ένας άνδρας, ευρωβουλευτές.
Στόχος είναι η ανάπτυξη ευρύτερης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές, με βασικό άξονα το σεβασμό στις παραδόσεις και τα χρηστά ήθη εκατέρωθεν.
«Οι διαφορές είναι ξεκάθαρες, αλλά είναι κυρίως πολιτισμικές και δεν μπορεί κανείς ν' αμφισβητήσει το βάρος του πολιτισμού. Εδώ στο Ιράν όλες οι αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη θρησκεία και τον πολιτισμό μας» επισημαίνει η Φατμέ Ραμπάρ, βουλευτής και επικεφαλής της επιτροπής γυναικών και οικογενείας του ιρανικού κοινοβουλίου.

Στην ιρανική βουλή υπάρχουν μόλις εννέα γυναίκες μεταξύ των 290 μελών, κάτι που η ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία θεωρεί σχετική πρόοδο αναφορικά με το παρελθόν.

«Πιστεύω ότι το γεγονός πως υπάρχουν γυναίκες στο ιρανικό κοινοβούλιο κι έχουν και την δική τους ομάδα, συζητούν σε δική τους επιτροπή και κάνουν έρευνες, αποτελεί μία εξέλιξη της κοινωνίας. Αλλά επίσης θα πρέπει ν' αναγνωριστεί ότι η ιρανική κοινωνία παραμένει συντηρητική» αναφέρει η Τάρια Κρόνπεργκ, Ευρωβουλευτής- μέλος της ομάδας των Πρασίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...