ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 0-1 Ο Καμαρά χόρεψε τον Εργοτέλη! (vds+pics)

Το πρώτο του «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, που επιβλήθηκε με 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο στο ντεμπούτο του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των Κρητικών.

Οι Ακαρνάνες μπορεί να μην έθελξαν με την απόδοσή τους, μιας και είχαν παθητικό ρόλο σε όλο το ματς, εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους που είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις για να σκοράρουν, ωστόσο, η εκτελεστική δεινότητα του Καμαρά, που έφτασε τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα, έγειρε την πλάστιγγα υπέρ τους.


Τελευταίο παιχνίδι του Μάρις Βερπακόφσκις με τη φανέλα του Εργοτέλη, με τον Λετονό να αποσύρεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου από την ενεργό δράση...


Τις 7 κάρτες συμπλήρωσε ο Τζούνιορ και θα απουσιάσει στα 2 από τα 4 επόμενα ματς του Παναιτωλικού. Εξαιρετικός ήταν από πλευράς νικητών ο Μπικέι, που καθάρισε όλες τις φάσεις πίσω, ενώ πολύ καλή απόδοση είχε και ο Γοδόι.

Τις φάσεις ο Εργοτέλης, το γκολ ο Παναιτωλικός

Ο Εργοτέλης ξεκίνησε δυνατά το ματς και προσπάθησε να επιβάλει το ρυθμό του και να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό, όμως δυο προσπάθειες που πήρε από τους Χαντί, Αναστασάκο δεν βρήκαν στόχο.
Ο Καμαρά χόρεψε τον Εργοτέλη! (vds+pics)

Από το τέταρτο και μετά, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν και πήραν μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να φτάσουν στην περιοχή του Αθανασίου. Στο 19' έκαναν την πρώτη επίσκεψή τους, με το γυριστό του Καμαρά να βρίσκει στην πλάτη του Μεχία και να απομακρύνεται.

Στο 24' οι Κρητικοί έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως ο Μπρακάλι έκανε σπουδαία απόκρουση στην σκαστή κεφαλιά του Αναστασάκου έπειτα από σέντρα του Τζανακάκη. Ο Εργοτέλης συνέχισε να βγάζει προσπάθειες από το δεξί άκρο, με τους Τζανακάκη, Μπαντιμπανγκά να δημιουργούν ρήγματα, αλλά να μην βρίσκουν την τελική πάσα για να κάνουν τη ζημιά.

Από το ημίωρο και μετά έπιασε καταρρακτώδης βροχή στο Ηράκλειο, ωστόσο, ο αγωνιστικός χώρος παρέμεινε σε καλή κατάσταση, όμως δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.

Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα βγει χωρίς γκολ οι παίκτες του Εργοτέλη είχαν ανέβει για στημένο και υπήρχε χώρος για κόντρα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν με τρεις έναντι τεσσάρων των γηπεδούχων, όμως η οξυδέρκεια του Γοδόι που έβγαλε την κάθετη και η εκτελεστική δεινότητα του Καμαρά που τελείωσε ιδανικά τη φάση άλλαξαν τις ισορροπίες και ο Παναιτωλικός έκανε το 0-1 στο 43'.

Πίεσαν οι γηπεδούχοι, αλλά...

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ουζουνίδης, που είχε παράπονα από τους παίκτες του στο πρώτο μέρος για την στατικότητά τους, έβαλε τον Διαμαντάκο αντί του Μπουχαλάκη και ο Εργοτέλης πίεσε για την ισοφάριση.

Μέχρι το 60' οι Κρητικοί έβγαλαν τρεις καλές φάσεις για γκολ, με τους Σαρρή (49'), Αζίζ (51') και Ρομάνο (59') όμως στο φινάλε όλο κάτι γινόταν και χανόταν η ευκαιρία….

Ο Παναιτωλικός πήρε ξανά κάποια μέτρα στο γήπεδο κι απείλησε με ένα μακρινό σουτ του Σφακιανάκη (63') το οποίο απομάκρυνε με τις γροθιές σε κόρνερ ο Αθανασίου, όμως όσο περνούσε η ώρα οπισθοχωρούσε κι έψαχνε την κόντρα για να βρει ένα γκολ και να τελειώσει το ματς.

Στο 75' ο Εργοτέλης έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως ο Γκάλο έδιωξε πάνω στη γραμμή την εξ επαφής κεφαλιά του Διαμαντάκου!

Στο 77' ο Νταλμά στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα (σ.σ.: είχε μπει στο ίδιο λεπτό) έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 0-2 και να κλειδώσει το ματς, όμως σούταρε άουτ έπειτα από σέντρα του Καμαρά!

Στο 84' ο Μάρις Βερπακόφσκις μπήκε στο ματς αντί του Αναστασάκου παίζοντας το τελευταίο του ματς με τη φανέλα των Κρητικών, ενώ στο 87' ο Καμαρά έδωσε τη θέση του στον πρώην «Κρητικό», Μπούντιμιρ.

Μέχρι τη συμπλήρωση των 90' και των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι κι έτσι ο Παναιτωλικός πανηγύρισε το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 30 βαθμούς, ενώ ο Εργοτέλης έμεινε για άλλο ένα ματς μακριά από τη νίκη και βρίσκεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη.

ΣΚΟΡΕΡ: 43' Καμαρά

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 83' Ρομάνο – 57' Τζούνιορ, 90+2' Νταλμά

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Αθανασίου, Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόσο, Μπουχαλάκης (46' Διαμαντάκος), Μπαντιμπανγκά, Ρομάνο, Χαντί (71' Κούμπικ), Αναστασάκος (85' Βερπακόφσκις)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ράφαελ, Γκάλο Άνεν, Κούσας, Μπικέι, Γοδόι, Ζούνιορ, Μπακάκης (82' Κουτρομάνος), Θεοδωρίδης (77' Νταλμά), Καμαρά (87' Μπούντιμιρ), Σφακιανάκης








Πηγη  βιντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...