Σκορτσέζε - Ντι Κάπριο: Τους κατηγόρησαν ότι «δοξάζουν την ψυχοπαθητική συμπεριφορά»

Η Κριστίνα ΜακΝτάουελ, κόρη πρώην συνεργάτη του Τζόρνταν Μπέλφορτ, κατηγορεί τον Μάρτιν Σκορτσέζε και τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ότι στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» «δοξάζουν την ψυχοπαθητική συμπεριφορά».
Η Κριστίνα ΜακΝτάουελ, η κόρη του Τομ Προυσαλις, στενού συνεργάτη του Τζόρνταν Μπέλφορτ, του μεγαλοχρηματιστή που συνέδεσε το όνομα του με τα χρηματιστηριακά σκάνδαλα και τις φούσκες της δεκαετίας του '90, επιτέθηκε φραστικά στον Μάρτιν Σκορτσέζε και στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
Σε επιστολή που δημοσιέυσε στην εφημερίδα LA Weekly, κατηγόρησε τον διάσημο Αμερικανό σκηνοθέτη και τον χολιγουντιανό σταρ ότι με τη νέα τους ταινία «επιδεινώνουν την εθνική εμμονή με
τον πλούτο και ότι εξυμνούν την απληστία και την ψυχοπαθητική συμπεριφορά».

Όπως αποκάλυψε, αναγκάστηκε να αλλάξει το επίθετο της, όταν ανακάλυψε ότι ο πατέρας της είχε κλέψει την ταυτότητα της για να ξεπλύνει βρώμικο χρήμα. Για την ίδια η ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» είναι μία «απερίσκεπτη προσπάθεια να συνεχίσουμε να προσποιούμαστε ότι αυτά τα συστήματα είναι ακόμα διασκεδαστικά, ακόμα και σήμερα που η χώρα παραπαίει εξαιτίας νέων σκανδάλων της Wall Street». Απευθυνόμενη στον Μάρτιν Σκορτσέζε και στον Ντι Κάπριο έγραψε: «Σκεφτήκατε τι μήνυμα θα στέλνατε όταν αποφασίσατε να φτιάξετε αυτή την ταινία; Υποστηρίξατε έναν εγκληματία (Μπέλφορτ) που ακόμα δεν έχει αποκαταστήσει όλα τα θύματα του». Η ΜακΝτάουελ αποκαλύπτει ότι τα οικονομικά εγκλήματα του πατέρα της την έφεραν αντιμέτωπη με χρέη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. «Έκλεβα φέτες σαλάμι από το ψυγείο του αγοριού μου αργά τη νύχτα και ντρεπόμουν τόσο πολύ που δεν ήμουν σε θέση να ταΐσω τον εαυτό μου» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει «Είναι κάπως περίεργο εκεί που πετούσες σε ιδιωτικό αεροπλάνο με τον μπαμπά σου, να τον δεις ένα απόγευμα να σε ικετέυει για χρήματα για να αγοράσει φαγητό για το βράδυ».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η ταινία προκαλεί αντιδράσεις. Οι σκηνές χαοτικού σεξ, τα ναρκωτικά, τα ξέφρενα parties και η αλόγιστη προκλητική σπατάλη του Μπέλφορτ που πρωταγωνιστούν στην ταινία, έχουν διχάσει τους ψηφοφόρους της Αμερικάνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Κριτικοί του κινηματογράφου προβλέπουν ότι δύσκολα η ταινία θα κερδίσει τις καρδιές των πιο ηλικιωμένων και συντηρητικών ψηφοφόρων της Ακαδημίας. Μάλιστα, σε μία προβολή της ταινίας ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, δέχθηκαν φραστική επίθεση από σεναριογράφο που τους φώναζε «Ντροπή!» και «Αίσχος!». Αρνητικά έχει σχολιαστεί από μία οργάνωση που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων και η εμφάνιση ενός χιμπατζή στην ταινία.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...