Ολάντ: Σεβαστείτε τις προσωπικές μου στιγμές (Φωτό+Βίντεο)

"Στημένη" έδειχνε η πρώτη ερώτηση για να τη Ζουλί στον Γάλλο Πρόεδρο, για να σταματήσει η συζήτηση για το ερωτικό σκάνδαλο πριν καν ξεκινήσει - Καμία επί της ουσίας απάντηση από τον Ολάντ που δεσμεύτηκε να απαντήσει για το ποιος είναι ο ρόλος της κυρίας Τριερβελέρ πριν τις 11 Φεβρουαρίου που θα πάει στις ΗΠΑ
 Περίπου 600 δημοσιογράφοι κατέκλυσαν το προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων για να παρακολουθήσουν τη συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε σκοπό να μιλήσει αποκλειστικά για την οικονομία, την ανεργία και φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τη Γαλλία.


Δε θα μπορούσε, όμως, να αποφύγει την «καυτή» ερώτηση γύρω από την προσωπική του ζωή και τη… liaison με τη κατά πολύ νεαρότερή του σαγηνευτική ηθοποιό, Ζυλί Γκαγιέ.

Μόλις ολοκλήρωσε την πολύωρη ομιλία του, στην οποία ανέφερε τους στόχους που πρέπει να θέσει η χώρα ώστε να ανακάμψει και να σημειωθεί ανάπτυξη, ο λόγος δόθηκε στους δημοσιογράφους, εκ των οποίων οι περισσότεροι, αν όχι όλοι, μόνο μία απάντηση ήθελαν από εκείνον: Τι συμβαίνει με τη Ζυλί Γκαγιέ και ποια η θέση της Première dame, Βαλερί Τριερβελέρ, στη ζωή του.

Ως είθισται, την πρώτη ερώτηση έθεσε ο πρόεδρος του συνδικάτου δημοσιογράφων που καλύπτει τη γαλλική προεδρία, ο οποίος φρόντισε να διευκολύνει τον Γάλλο πρόεδρο, ώστε να μη δοθεί η ευκαιρία σε κανέναν άλλο συνάδελφό του να επανέλθει στο ζήτημα του δεσμού του με την Γκαγιέ.

«Ποια είναι αυτή τη στιγμή η θέση της κυρίας Τριερβελέρ, ενόψει και της επίσκεψής σας στις ΗΠΑ;», ήταν η… στημένη ερώτηση που έθεσε ο δημοσιογράφος στον Γάλλο πρόεδρο.

«Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Όλοι στην προσωπική ζωή μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Υπάρχουν σκληρές στιγμές. Όμως, έχω μία αρχή: τα ιδιωτικά ζητήματα πρέπει να παραμένουν ιδιωτικά. Αυτή δεν είναι ούτε η στιγμή, ούτε η ώρα για να γίνει κάτι τέτοιο», απάντησε ο Ολάντ, επισημαίνοντας πως δεν πρόκειται να δεχθεί περαιτέρω ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα που απασχολεί περισσότερο τις άλλες χώρες, παρά τη Γαλλία. Ωστόσο δεσμεύτηκε πως έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει το θέμα πριν την επίσκεψή του στις ΗΠΑ που είναι προγραμματισμένη για τις 11 Φεβρουαρίου.
 

Και η επόμενη ερώτηση που του απηύθυνε δημοσιογράφος, αφορούσε στο καυτό θέμα που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Γαλλία: «Θα κινηθείτε νομικά κατά του Closer; Θα θεσπίσετε ένα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για την ελευθερία του τύπου»; Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος ήταν κατηγορηματικός. «Όχι», είπε προσπαθώντας έτσι να αλλάξει κουβέντα. «Το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τον γαλλικό Τύπο δεν είναι μόνο προσωπικό μου θέμα αλλά αφορά όλους τους Γάλλους πολίτες», πρόσθεσε ο Ολάντ.

Σχετικά με το αν θα τον συνοδεύει η Βαλερί Τριερβελέρ στο προγραμματισμένο του ταξίδι στις ΗΠΑ, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, ο Γάλλος πρόεδρος απάντησε πως θα δώσει νέο ραντεβού με τους δημοσιογράφους πριν την αναχώρησή του.

Στη συνέχεια, ο δημοσιογράφος από το γαλλικό Canal Plus, αποπειράθηκε να επιστρέψει στο φλέγον ζήτημα της ερωτικής ζωής του προέδρου, ρωτώντας: «Μπορεί ένας πρόεδρος να έχει ιδιωτική ζωή. Πως είναι η Βαλερί Τριερβελέρ;». Ο Ολάντ απάντησε αυστηρά: «Αναρρώνει και δε θα κάνω περαιτέρω σχόλια».

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα περικόψει τις δημόσιες δαπάνες κατά 50 δισεκατομμύρια ευρώ την τριετία 2015-17, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της Γαλλίας.

«Το 2014, φέτος, θα εξοικονομήσουμε 15 δισεκατομμύρια» είπε ο Ολάντ και συμπλήρωσε: «από το 2015 μέχρι το 2017 θα εξοικονομήσουμε άλλα 50 δισεκατομμύρια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει».

«Η εξοικονόμηση αυτή θα επιτευχθεί με την επανεξέταση  όλων των δημόσιων δαπανών. Ταυτοχρόνως θα ζητηθεί από τις τοπικές αρχές να συνεργαστούν πιο στενά και αποτελεσματικά, διατηρώντας ωστόσο το κοινωνικό μοντέλο της Γαλλίας», σημείωσε ο πρόεδρος.

Στην αρχή της συνέντευξης, ο Ολάντ ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2017 θα προωθήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Θέτω έναν καινούριο στόχο, ότι μέχρι το 2017 θα έρθει το τέλος των οικογενειακών εισφορών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό ισοδυναμεί με 30 δισ.», είπε τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη «να ξαναβρεί η Γαλλική οικονομία την φόρμα της».
Επιχείρηση «φίμωσης» των δημοσιογράφων με ανακριτική... διάθεση είχε ξεκινήσει άτυπα το Ελιζέ αφήνοντας να διαρρεύσουν δημοσιεύματα στο γαλλικό Τύπο, σύμφωνα με τα οποία,  ο Γάλλος πρόεδρος θα έκλεινε ερμητικά την πόρτα σε όλους όσους επιχειρούσαν να εκμαιεύσουν λεπτομέρειες για την κρυφή του αγάπη, στη συνέντευξη Τύπου.
Η συνάντησή του με τους δημοσιογράφους στο προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων αποτελεί την πρώτη δημόσια εμφάνισή του αφότου το περιοδικό «Closer» που ασχολείται με τις διασημότητες, δημοσίευσε φωτογραφίες που, όπως διευκρίνισε, δείχνουν τον Ολάντ να κάνει μια νυκτερινή επίσκεψη στη γαλλίδα ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.

Το γραφείο του διαμαρτυρήθηκε για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής του, αλλά δεν αρνήθηκε τη σχέση. Η υπόθεση πήρε αιφνιδιαστικά νέα τροπή την Κυριακή, όταν προέκυψε ότι η επίσημη σύντροφός του, η Βαλερί Τριερβελέρ, εισήχθη σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ.



Μερικές ώρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου, στις γαλλικές ειδησεογραφικές εκπομπές κυριαρχούσε η προσωπική υπόθεση του Ολάντ μάλλον, παρά το θέμα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Liberation», που επικαλείται πολυάριθμες πηγές από το Μέγαρο των Ηλυσίων, ο Σοσιαλιστής πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ επρόκειτο να κινηθεί στην αρχική γραμμή της κυβέρνησης για το σκάνδαλο «Closergate»:«Oυδέν σχόλιο».

Όχι για να μην τα κάνει... θάλασσα. Είναι γνωστό, εξάλλου, ότι ο Σοσιαλιστής πρόεδρος δεν διαθέτει το επικοινωνιακό χάρισμα του προκατόχου του, Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος είχε αντιμετωπίσει με σοβαρότητα την αποκάλυψη της ερωτικής σχέσης του με την Κάρλα Μπρούνι.



Όπως αναφέρει η αριστερή εφημερίδα, ο Ολάντ θα επιδίωκε την... πλάγια οδό για να αντιμετωπίσει τον «βομβαρδισμό» των ερωτήσεων που θα δεχτεί από τους δημοσιογράφους.

Εξάλλου έχει το επιχείρημα ότι η τρίτη κατά σειρά συνέντευξή Τύπου από τότε που ανέλαβε τον προεδρικό θώκο, είχε από την αρχή στόχο να επικεντρωθεί στη θέση της κυβέρνησης του Παρισιού για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας της Γαλλίας και όχι στην «ανάρμοστη σχέση» του με τη Γαλλίδα ηθοποιό Ζουλί Γκαγέ.

Τα έμπιστα στελέχη του, πάντως, τον είχαν συμβουλεύσει να αποφύγει επιμελώς να απαντήσει στις επίμαχες ερωτήσεις γιατί πολύ απλά έχει τουλάχιστον 15 μέρες στη διάθεσή του για να αποσαφηνίσει την κατάσταση. Σε ό,τι αφορά όμως στη σχέση του με την επίσημη σύντροφό του, Βαλερί Τριερβελέρ, τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Οι δημοσιογράφοι έχουν κάθε λόγο να ρωτήσουν για την ιδιωτική ζωή του προέδρου σε ό,τι αφορά στη Βαλερί, η οποία τους κοστίζει πάνω από 19 χιλιάδες ευρώ μηναίως. Όπως και να το κάνουμε, αυτή την «πρώτη κυρία» γνωρίζουν οι Γάλλοι πολίτες, και γι' αυτήν και τη σχέση της με τον Ολάντ θα ήθελαν να μάθουν.

Αυτό το οποίο «καίγονται» να μάθουν είναι αν θα της δώσει - και πότε- τα παπούτσια στο χέρι, κάτι που επιθυμεί η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών.  

Σε ό,τι αφορά στην «κρυφή αγάπη» του Ολάντ με την Γαλλίδα ηθοποιό, Ζουλί Γκαγέ, ο Γάλλος πρόεδρος θα μπορούσε ακριβώς να πράξει ό,τι και ο δεξιός προκάτοχός του.

Ο Νικολά Σαρκοζί είχε παραδεχτεί το 2007, σε συνέντευξη Τύπου, ότι η σχέση του με την Κάρλα Μπρούνι είναι σοβαρή κλείνοντας έτσι το στόμα στους δημοσιογράφους με συνοπτικές διαδικασίες. Τότε, ο Ολάντ έσπευσε να τον αποκαλέσει ναρκισσιστή.

 18:22
  • «Οι ιδιωτικές “διαδρομές” πρέπει να γίνονται σεβαστές. Αν δε μου θέτατε αυτή την ερώτηση τώρα, θα έθετα το θέμα εγώ σε μία άλλη χρονική στιγμή», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.
  • 18:21
    Ο Ολάντ απάντησε στην ερώτηση σχετικά με την Βαλερί Τριερβελέρ: «Καταλαβαίνω την ερώτησή σας. Όλοι στην προσωπική ζωή μπορεί να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες. Υπάρχουν σκληρές στιγμές. Όμως, έχω μία αρχή: τα ιδιωτικά ζητήματα πρέπει να παραμένουν ιδιωτικά. Αυτή δεν είναι ούτε η στιγμή, ούτε η ώρα για να γίνει κάτι τέτοιο».
  • 18:18
  • 18:17
  • 18:17
  • 18:17
  • 18:16
    Ο πρόεδρος του συνδικάτου δημοσιογράφων έθεσε την «καυτή ερώτηση»: «Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται ποια θέση έχει αυτή τη στιγμή η κυρία Τριερβελέρ. Είναι ακόμα πρώτη κυρία;».
  • 18:15
    Ο Γάλλος πρόεδρος δέχεται τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων
  • 18:06
  • 18:05
    «Αυτή η χρονιά θα καθορίσει το μέλλον της Γαλλίας. Θα καθορίσει αυτό που θα είμαστε τα επόμενα δέκα χρόνια. Μία μεγάλη χώρα που θα πάρει τη θέση της στον κόσμο», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος
  • 18:03
    Ο Φρανσουά Ολάντ «άγγιξε» και το ζήτημα του ρατσισμού, επισημαίνοντας πως ο αντισημιτισμός πρέπει να πάψει να υφίσταται.
  • 18:02
    Αναφορικά με την εκπαίδευση στη Γαλλία, δήλωσε πως τα σχολεία αποτελούν το μέλλον της χώρας και πρέπει να προστατευθούν με κάθε κόστος.
  • 17:54
  • 17:53
    Σχετικά με την κοινωνική ασφάλιση, ο Φρανσουά Ολάντ τόνισε πως πρέπει να καταπολεμηθούν οι υπερβολές και οι καταχρήσεις, δίνοντας το παράδειγμα του περιορισμού των συνταγογραφήσεων φαρμάκων που είναι περιττά
  • 17:52
    Ο Γάλλος πρόεδρος υποσχέθηκε να προχωρήσει σε περικοπές δημοσίων δαπανών, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα απαραίτητο βήμα ώστε να μειωθεί το δημόσιο χρέος, να ελαττωθούν οι φόροι και να δοθεί το πράσινο φως για το «σύμφωνο ευθύνης»

  • 17:49
    Ολάντ: Το «σύμφωνο ευθύνης» αποτελεί μία ευκαιρία. Όλοι πρέπει να την αδράξουμε όχι μόνο για το δικό μας συμφέρον, αλλά για το συμφέρον της Γαλλίας.
  • 17:46
    Ολάντ: Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η Γαλλία πρέπει να επανέλθει, τώρα. Και να απογειωθεί ξανά.
  • 17:45
    «Ηρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα της Γαλλίας: την παραγωγή. Πρέπει να παράγουμε περισσότερο και καλύτερα», προσθέτει
  • 17:44
    «Χωρίς την ανάπτυξη, δε θα κατακτήσουμε τη νίκη κατά της ανεργίας», συμπληρώνει
  • 17:43
    «Η Γαλλία δεν πρέπει μοναχά να ανακάμψει, αλλά η ανάκαμψη πρέπει να είναι όσο ισχυρή γίνεται», υποστηρίζει ο Γάλλος πρόεδρος
  • 17:41
    Ολάντ: Υπήρξε σοβαρή κρίση. Τα πράγματα αρχίζουν να βελτιώνονται, η ανεργία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά δεν έχουμε ακόμα βγει νικητές στη μάχη κατά της ανεργίας.
  • 17:38
  • 17:38
  • 17:37
    Ολάντ: Αν η Γαλλία επιθυμεί να διατηρήσει την επιρροή της στον κόσμο, να παραμείνει στην καρδιά της Ευρώπης, να διασφαλίσει το μέλλον της, πρέπει να ανακτήσει την οικονομική ισχύ της, την οποία έχασε τα τελευταία δέκα χρόνια
  • 17:35
    Στο βήμα ανέβηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ
  • 17:32
    Σύσσωμο παρίσταται το υπουργικό συμβούλιο
  • 17:32
    Όλα έτοιμα για τη συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου
  • 17:15

    Δείτε LIVE την συνέντευξη Τύπου του Γάλλου προέδρου

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...