Το ταξίδι ξεκινάει! Εβδομήντα εννέα εκθέματα από δέκα ελληνικά δημόσια μουσεία και συλλογές θα εκτεθούν στη Νέα Υόρκη.

Το ταξίδι ξεκινάει! Εβδομήντα εννέα εκθέματα από δέκα ελληνικά δημόσια μουσεία και συλλογές θα εκτεθούν στη Νέα Υόρκη. Τίτλος της διοργάνωσης «Επέκεινα», και θέμα της οι αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τον θάνατο και τον Αδη. Την οργανώνουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Ίδρυμα Ωνάση και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και θα διαρκέσει από 10 Δεκεμβρίου 2014 ως 14 Μαρτίου 2015.


Ακολούθως, από 14 Απριλίου ως 21 Ιουνίου 2015, θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Το «Επέκεινα» αποτελείται από πέντε ενότητες, με την πρώτη να περιλαμβάνει έργα που αφορούν στη στιγμή του θανάτου, τη δεύτερη ενότητα να αναφέρεται στο πλούσιο ταφικό τελετουργικό, την τρίτη να είναι αφιερωμένη στις πληροφορίες που δίνουν τα έπη του Ομήρου και των άλλων επικών ποιητών για τον Κάτω Κόσμο, την τέταρτη στις μυστηριακές λατρείες και την πέμπτη στις απόψεις του Πλάτωνα για τη μεταθανάτια ζωή.

Τη σημαντική αυτή έκθεση θα πλαισιώνουν και έργα από ξένα μουσεία, όπως το Αρχαιολογικό της Βασιλείας, η Εθνική Βιβλιοθήκη του Παρισιού, το Βρετανικό και το Μητροπολιτικό της Νέας Υόρκης.

Πηγή: tospirto.net

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...