Αυστραλία: «Μοναχικό δελφίνι» αναζητά... ανθρώπινη συντροφιά


Οι ειδικοί, ωστόσο, προειδοποιούν το κοινό να μην έχει και... πολλά-πολλά με το θηλυκό ρινοδέλφινο
Το "μοναχικό δελφίνι", όπως το έχουν βαπτίσει τα ξένα ΜΜΕ, είναι ένα θηλυκό ρινοδέλφινο, ηλικίας 3 με 4 ετών, το οποίο έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού και των ειδικών από τον Σεπτέμβριο του 2012, που ξεβράστηκε στην πόλη Σάσεξ Ίνλετ, στη Νέα Νότια Ουαλία.


Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, το δελφίνι κάνει βόλτες σε παραλίες στο Σίδνεϊ. Ο Ρις Μόνλεϊ, κάτοικος του Σίδνεϊ, έχει δει τις τελευταίες ημέρες πάμπολλες φορές το δελφίνι να παίζει με τους λουόμενους όλη την ημέρα στην παραλία Λονγκ Ριφ.

«Περικύκλωνε τους πάντες από κάτω σαν καρχαρίας. Σε κοιτούσε, αναπηδούσε και βουτούσε πίσω στο νερό. Δεν το πείραζε που οι άνθρωποι το άγγιζαν, απλά περίμενε για να παίξουν μαζί του. Τρία κορίτσια βουτούσαν συνέχεια μαζί του» δήλωσε.

Από την πλευρά της η Σόνα Λόριγκαν, αντιπρόεδρος του Οργανισμού για τη Διάσωση και την Έρευνα Κητωδών στην Αυστραλία, δήλωσε πως κατανοεί ότι είναι πολύ δύσκολο να αντισταθεί κάποιος στο αξιαγάπητο δελφίνι, όμως ζήτησε από τους ανθρώπους να προσπαθήσουν να μην αλληλεπιδρούν μαζί του.

Ο Οργανισμός απευθύνει έκκληση στους ανθρώπους να ακολουθήσουν κάποιους κανόνες και συγκεκριμένα να μην κυνηγούν το δελφίνι, να μην πιάνουν το ρύγχος του, να μην πλησιάζουν την ουρά του και να μην το ταΐζουν.

«Ελπίζουμε πως περιορίζοντας την αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους θα ενθαρρύνουμε το ζώο να παραμείνει άγριο και να επανενταχθεί σε ένα κοπάδι με δελφίνια» δήλωσε η Λόριγκαν.

Επιπλέον, ανέφερε πως το δελφίνι έχει πρόσβαση σε ένα άγριο κοπάδι που ζει ανοιχτά των ακτών στο βόρειο Σίδνεϊ και μπορεί να το προσεγγίσει, όποτε το αποφασίσει.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...