Euronews Video News:Καναδάς: Καταστροφική πυρκαγιά σε γηροκομείο βυθίζει στο πένθος το Κεμπέκ

Μεγάλης έκτασης πυρκαγιά κατέστρεψε ολοκληρωτικά γηροκομείο στο Κεμπέκ του Καναδά.

Σύμφωνα με τις αρχές 31 ηλικιωμένοι αγνοούνται, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί πέντε νεκροί.


Η φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο το κτίριο. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για συγκλονιστικές στιγμές, καθώς οι περισσότεροι από τους ηλικιωμένους αντιμετώπιζαν κινητικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο κτίριο και να βρουν τραγικό θάνατο.

Το έργο της κατάσβεσης δυσχέραιναν οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν, με αποτέλεσμα την ώρα που οι πυροσβέστες έριχναν το νερό, αυτό να μετατρέπεται ακαριαία σε πάγο.





Αίγυπτος: Βομβιστική επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας
Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου, έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας του Καΐρου, συγκλονίζει την Αίγυπτο.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές κάνουν λόγο για τουλάχιστον τρεις νεκρούς και τριάντα τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη.


Η Κίνα, η Ιαπωνία και ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος
H ένταση στις σινο-ιαπωνικές σχέσεις μεταφέρθηκε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε στο μαυσωλείο Γιασουκούνι, η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις.

Άμεση ήταν η απάντηση του Πεκίνου στις δηλώσεις Άμπε, ο οποίος φέρεται να παρομοίασε την κατάσταση στις σχέσεις Κίνας και Ιαπωνίας με τους δεσμούς Βρετανίας και Γερμανίας, πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Η θεώρηση της ιστορίας από την ηγεσία της Ιαπωνίας δεν μπορεί να παραγνωριστεί. Θα ήταν καλύτερα να εξέταζαν τι έκανε η χώρα τους στην Κίνα πριν τον πόλεμο αλλά και πρόσφατα, παρά να μιλούν για την περίοδο προ του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και τις σχέσεις Βρετανίας- Γερμανίας», υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Τόκιο προέβη σε διευκρινήσεις, τονίζοντας ότι ο Ιάπωνας πρωθυπουργός δήλωσε, πως οι δύο χώρες πρέπει να αποφύγουν τα λάθη στα οποία υπέπεσαν Βρετανία και Γερμανία το 1914.

Ο Σίνζο Άμπε από το βήμα του Νταβός προειδοποίησε για την κούρσα εξοπλισμών στην Ασία, που όπως είπε αποτελεί πηγή αστάθειας για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...