euronews-Ελλάδα: Εντάλματα και συλλήψεις για τα επισφαλή δάνεια του Τ.Τ.


25 κατηγορούμενους, 5 κακουργήματα και 7 εντάλματα, εξέδωσε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Ράικου εναντίον πρώην στελεχών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά κι επιχειρηματιών για επισφαλή δάνεια και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ.


Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τρεις ενώ ο επιχειρηματίας Δ. Κοντομηνάς νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Πρόκειται για χορηγήσεις από την πλευρά του τραπεζικού ιδρύματος την περίοδο 2007-2011.

Έτοιμος ν' αντικρούσει τις κατηγορίες δηλώνει ο ένας από τους πρώην διοικητές του Τ.Τ. Άγγελος Φιλιππίδης, που βρίσκεται στο εξωτερικό για επαγγελματικούς λόγους.

Από την πλευρά του ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς ιδιοκτήτης του ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού ALPHA και του ασφαλιστικού ομίλου DEMCO νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού εδώ και τρεις ημέρες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει ότι «θα λάμψει η αλήθεια» ενώ σε e-mail πρς τους εργαζομένους του ALPHA τονίζει πως είναι έτοιμος να δώσει τη μάχη για ν' αποδείξει την αθωότητά του αντλώντας δύναμη από τους υπαλλήλους του τηλεοπτικού σταθμού.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έλαβε προθεσμία απολογηθεί ν' απολογηθεί την Τρίτη.

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή Διαφθοράς Γ. Ανδρεάδη κι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρώτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...