Το Imagine Cup έρχεται να εμπνεύσει μαθητές και φοιτητές

Η Ελλάδα συμμετέχει από το 2004, έχοντας πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις στην κατηγορία σχεδίασης λογισμικού. Φέτος οι νικήτριες ομάδες των ελληνικών τελικών θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους στους παγκόσμιους τελικούς που θα γίνουν στην έδρα της Microsoft, στο Ρέντμοντ του Σιάτλ

Το Imagine Cup, ο διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας της Microsoft, επιστρέφει για δωδέκατη χρονιά. Με περισσότερες από 250.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο το 2013, έχει σκοπό να αναδείξει την ευρηματικότητα των νέων. Και αυτή την χρονιά οι διαγωνιστικοί πυλώνες θα είναι τρεις, με το πρώτο βραβείο σε κάθε κατηγορία να ξεπερνάει τα 50.000 δολάρια.

Στον διαγωνισμό Imagine Cup 2014, μαθητές και φοιτητές θα μπορούν να διαγωνιστούν στις κατηγορίες:

-Games: Διακρίνονται τα πιο συναρπαστικά και διασκεδαστικά παιχνίδια που απευθύνονται σε νέους και εφήβους και έχουν δημιουργηθεί πάνω σε Windows 8, Windows Phone ή με τη χρήση του Kinect SDK.

- World Citizenship: Σε αυτή την κατηγορία διακρίνεται η εφαρμογή λογισμικού που έχει την προοπτική να επιδράσει θετικά στην ανθρωπότητα.

- Innovation: Αφορά στις πιο πρωτοπόρες και καινοτόμες εφαρμογές.

Η Ελλάδα συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2004, έχοντας πετύχει αξιοσημείωτες διακρίσεις στην κατηγορία σχεδίασης λογισμικού: τρίτη θέση το 2004 με το project SmartEyes και δεύτερη θέση το 2005 με το project Sign2Talk.

Το 2011 η χώρα μας συμμετείχε με δύο ομάδες στους παγκόσμιους τελικούς στη Νέα Υόρκη. Στην κατηγορία Software Design συμμετείχε με το πρότζεκτ Epione και στην κατηγορία Interoperability Challenge συμμετείχε με το πρότζεκτ Touring Machine, το οποίο πήρε την πρώτη θέση στην κατηγορία του, με τους νικητές να κερδίζουν το ποσό των 8.000 δολαρίων! Το 2012, η χώρα μας συμμετείχε με την ομάδα Symbiosis, η οποία ήταν ανάμεσα στις έξι καλύτερες του κόσμου στην κατηγορία της σχεδίασης λογισμικού.

Οι ελληνικοί τελικοί στις κατηγορίες Games, World Citizenship και Innovation θα πραγματοποιηθούν στις 30 Απριλίου 2014. Για τη συμμετοχή στους ελληνικούς τελικούς οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να έχουν εγγραφεί στο www.imaginecup.com μέχρι την 1η Απριλίου 2014, να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής και να στείλουν ένα πρωτότυπο/demo της εφαρμογής τους στη διεύθυνση v-digkan@microsoft.com μέχρι και την 15η Απριλίου. Θα επιλεχθούν οι καλύτερες ομάδες οι οποίες και θα προκριθούν στην τελική φάση, προκειμένου να παρουσιάσουν στους ελληνικούς τελικούς. Αυτές οι ομάδες θα ενημερωθούν μέχρι και τις 20 Απριλίου για τον τρόπο παρουσίασης της ιδέας και της εφαρμογής τους στους κριτές.

Οι νικήτριες ομάδες (μία για κάθε κατηγορία) θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στους παγκόσμιους ημιτελικούς, τον Μάιο. Περισσότερες από 35 ομάδες από όλο τον κόσμο που θα συμμετάσχουν στους ημιτελικούς, θα προκριθούν στους παγκόσμιους τελικούς, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 29 Ιουλίου ως 1 Αυγούστου 2014, στην έδρα της Microsoft στο Ρέντμοντ του Σιάτλ.pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...