ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΑΓΕΡΝ 0-2 Το Λονδίνο είναι... Μπάγερν (vds)

Εννέα μήνες μετά την κατάκτηση του Champions League στο «Γουέμπλε , η Μπάγερν «καθάρισε» με 2-0 στο «Εμιρεϊτς» την Αρσεναλ που για περισσότερα από 50 λεπτά έπαιζε με 10 παίκτες και έκανε άλμα πρόκρισης στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ευκαιρίες, χαμένα πέναλτι και αποβολή Σέζνι


Μπόλικο σασπένς, φάσεις και δυο χαμένα πέναλτι είχε το πρώτο 45λεπτο στο «Εμιρεϊτς» του Λονδίνου που βρήκε τις δυο ομάδες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια με το 0-0.

Η Μπάγερν ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς με τον Σέζνι να ύπταται στο «γάμα» και να διώχνει το σουτ του Κρόοζ με την Αρσεναλ να απαντά άμεσα στο 5' με τον Νόιερ να παίρνει τη σκυτάλη και να αποσοβεί τα χειρότερα στο σουτ του Σανογκό.

Στο 8', η Αρσεναλ είχε την ευκαιρία να αλλάξει τις ισορροπίες, όμως ο Εζίλ τη σπατάλησε. Ισως να ήταν η θεία δίκη για το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος σε μαρκάρισμα του Μπόατενγκ όντας στο ξεκίνημα της φάσης σε θέση οφσάιντ. Στο 23' ο πορτιέρο της Μπάγερν ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε για να αποσοβήσει τα χειρότερα στη λανθασμένη εκτίμηση του Αλάμπα προλαβαίνοντας τον Τσάμπερλεϊν για να έρθει στο 38' η μεγάλη χαμένη ευκαιρία της Μπάγερν. Ο Σέζνι ανέτρεψε τον Ρόμπεν, είδε την κόκκινη κάρτα με τον Αλάμπα, όμως, στο 40' να σημαδεύει το δοκάρι και να μην μπορεί να «νικήσει» από τα 11 βήματα τον Φαμπιάνσκι που είχε μπει στη θέση του Καθόρλα για να καλυφθεί το κενό κάτω από τα γκολπόστ.
Κυρίαρχη και 2-0 η Μπάγερν
Το Λονδίνο είναι... Μπάγερν (vds)
Στο β' ημίχρονο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Μπάγερν. Με δεδομένο το αριθμητικό πλεονέκτημα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, κυρίαρχησε. Ελεγξε το ρυθμό, είχε την κατοχή, έκανε ευκαιρίες και σκόραρε δυο φορές με το 2-0 να κολακεύει την Αρσεναλ με δεδομένες τις φάσεις των Βαυαρών.
Στο 54' ο Κρόοζ με σουτ-ποίημα έξω από τη μεγάλη περιοχή έγραψε το 1-0 υπέρ της Μπάγερν, η οποία τόσο πριν όσο και μετά το γκολ είχε ευκαιρίες και για άλλα τέρματα. Τρεις φορές ο Ρόμπεν (53', 63', 70'), μία ο Κρόοζ (48') και μία ο Γκέτσε (73') απείλησαν την εστία των «κανονιέρηδων», όμως η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.
Το 2-0, όμως, ήρθε… Στο 88' ο Τόμας Μίλερ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Λαμ και με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα πρόκρισης με δυο γκολ στους Βαυαρούς που λίγο αργότερα και δη στις καθυστερήσεις είδαν τον Κρόοζ να σημαδεύει το δοκάρι.

ΣΚΟΡΕΡ: 54' Κρόοζ, 88' Μίλερ
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 8' Εζίλ – 40' Αλάμπα
ΔΟΚΑΡΙΑ: 90+' Κρόοζ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ριτσόλι (Ιταλία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 55' Σανογκό, 86' Ροσίτσκι - 8' Μπόατενγκ, 45+' Μάντζουκιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37' Σέζνι (απευθείας)
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κονσιελνί, Γκιμπς (31' λ.τρ. Μονρεάλ), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Καθόρλα (39' Φαμπιάνσκι), Εζίλ, Τσάμπερλεϊν (74' Ροσίτσκι), Σανόγκο.
ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ντάντε, Μπόατενγκ (46' Ραφίνια), Λαμ, Αλκάνταρα (79' Πισάρο), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε, Αλάμπα, Κρόοζ, Μάντζουκιτς (65' Μίλερ).


Επιμέλεια: ΚΩΣΤΑΣ ΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...