Ιταλία: Στην τελική ευθεία για νέα κυβέρνηση - Στις 19:30 ολοκληρώνονται οι διαβουλέυσεις του Ναπολιτάνο

Ποια ονόματα συζητούνται για τα υπουργεία - Την Τρίτη αναμένεται να ορκιστεί νέος Πρωθυπουργός ο Ματέο Ρέντζι
Ακόμα και σήμερα το βράδυ είναι πιθανό να ανατεθεί ο σχηματισμός κυβέρνησης στον Ματέο Ρέντζι από τον Ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος από το πρωί του Σαββάτου διαβουλεύεται για να ξεπεραστεί η πολιτική κρίση.
Οι συναντήσεις του Προέδρου θα ολοκληρωθούν στις 19:30 απόψε, ώρα Ιταλίας, καθώς όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θέλουν να ολοκληρώσουν τις διεργασίες το συντομότερο.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, οι υπουργοί του νέου κυβερνητικού σχήματος δεν θα είναι περισσότεροι από δεκαέξι. Μεταξύ άλλων, συζητείται το όνομα του προέδρου της Ferrari, Λούκα Κορντέρο Ντι Μοντετζέμολο για το «υπουργείο προώθησης του Made in Italy» ενώ ο Αντζελίνο Αλφάνο θα παραμείνει, μάλλον, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Στη θέση υπουργού Οικονομικών, συζητείται η Λουκρέτσια Ράιχλιν, οικονομολόγος διεθνούς φήμης που ζητά να ξεπερασθεί η λιτότητα.

Η νέα ιταλική κυβέρνηση πιθανότατα θα ορκιστεί την Τρίτη και θα λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή την Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «La Stampa».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...