ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 66-62 Στο ίδιο έργο θεατές και στην Ευρωλίγκα! (vds)

Και πάλι ντέρμπι και πάλι ο Παναθηναϊκός νικητής. Οι «πράσινοι» μετά από το Κύπελλο και το Πρωτάθλημα νίκησαν (66-62) τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και μπήκαν ξανά σε τροχιά πρόκρισης στα πλέι οφ.
Ο Ολυμπιακός φάνηκε πως είναι καλύτερος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ωστόσο έμεινε χωρίς σκορ στο τέλος για περισσότερο από 2 αγωνιστικά λεπτά και γνώρισε την ήττα.

Πλέον οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 4-3 στον όμιλο και όπως όλα δείχνουν, μαζί με το Μιλάνο, θα «κονταροχτυπηθούν» για την δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα εν όψει οκτάδας.
Καλύτερο παιχνίδι, ίδια εξέλιξη
Σε σχέση με τα τρία προηγούμενα παιχνίδια των δύο ομάδων φέτος, η συγκεκριμένη αναμέτρηση ήταν καλύτερη. Ωστόσο η εξέλιξη ήταν επί της ουσίας ή ίδια. Καμία ομάδα δεν κατάφερε να ξεφύγει με περισσότερους από πέντε πόντους, ενώ γίνονταν διαδοχικά σερί που έφερναν ουσιαστικά το παιχνίδι στα ίσια.

Κλειδί ο Ούκιτς, «άφαντος» ο Σπανούλης
Για ένα ακόμα παιχνίδι η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν επέτρεψε στον Βασίλη Σπανούλη να μπει στο ρυθμό του παιχνιδιού. Μόνο που τώρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού δε βοήθησε ούτε στο δημιοργικό κομμάτι. Τελείωσε το παιχνίδι με μηδέν (!) ασιστ ενώ είχε συνολικά 1/2 βολές, 1/3 δίποντα και 1/9 τρίποντα!
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός βρήκε επιθετικές λύσεις στο πρόσωπο του Ρόκο Λένι Ούκιτς που επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και βοήθησε στο περιφερειακό σκοράρισμα.
Η μπάλα στους ψηλούς, υπομονή στις επιθέσεις
Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός θέλησε να περάσει τη μπάλα κοντά στο καλάθι, είτε με τον Ντάνστον είτε με τους Πρίντεζη και Περπέρογλου, που έκαναν παιχνίδι από το low post. Παράλληλα όποτε του δινόταν η ευκαιρία ήθελε να τρέξει. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ακολούθησε και πάλι το πλάνο του με τις μεγάλες επιθέσεις.
Πρίντεζης και «Πέρπε» έβαλαν μπροστά τον Ολυμπιακό με 13-10 όμως ένα «πράσινο» 7-0 έκανε το παιχνίδι 17-13 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 19-18.
Μέχρι το 15' (27-27) το παιχνίδι είχε την ίδια μορφή, ωστόσο στη συνέχεια οι παίκτες του Πεδουλάκη έχασαν την υπομονή τους στην επίθεση με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός που το εκμεταλλεύτηκε να ξεφύγει με 24-31. Ακολούθησε όμως και πάλι σερί 8-0 του Παναθηναϊκού και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 35-33.
 Έπεσε ο ρυθμός, δεν άλλαξε η εικόνα
Οι δύο ομάδες έγιναν πιο επιφυλακτικές στο παιχνίδι τους, στην τρίτη περίοδο, μη ρισκάροντας ουσιαστικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός και το παιχνίδι να πάει στην επαφή και τη δύναμη.
Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν συνεχώς στο προβάδισμα στο σκορ, ενώ σε αυτό το διάστημα ο Σπανούλης σημείωσε και τους μοναδικούς του πόντους (1 βολή, 1 δίποντο), με τη λήξη της περιόδου να βρίσκει τις ομάδες ισόπαλες με 47-47.
Ανέβηκε, αλλά... έπεσε ο Ολυμπιακός
Μετά από το 35' ο Ολυμπιακός έδειχνε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και κερδίζοντας τη μάχη των ριμπάουντ -με σημαντική την ενέργεια που έβγαλε ο Πέτγουεϊ- κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ με 55-59.
Στο 38' ο Ντάνστον έκανε το σκορ 59-61 αλλά κάπου εκεί ο Ολυμπιακός... αποσυνδέθηκε με το καλάθι. Παρότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήταν άστοχοι από τις βολές (Διαμαντίδης και Γκιστ είχαν 3/6) ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά στο σκορ με 63-61 στα 21'' για το τέλος. Ο Λοτζέσκι έκανε λανθασμένη επιλογή στην επόμενη επίθεση (στα 3,5'') καθώς δεν εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν από τις αλλαγές στα μαρκαρίσματα και το παιχνίδι ουσιαστικά τελείωσε. Το τελικό 66-62 διαμόρφωσε με 2/2 βολές ο Λάσμε.
Τα δεκάλεπτα: 19-18, 35-33, 47-47, 66-62
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 6 (2), Κάρι 4, Φώτσης 3 (1), Ούκιτς 14 (2), Λάσμε 18, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 9 (1), Γκιστ 7, Γιάνκοβιτς, Ματσιούλις 3.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 2, Ντάνστον 6, Σπανούλης 6 (1), Περπέρογλου 12 (1), Σλούκας 5 (1), Κόλινς 2, Σίμονς 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 10 (1), Μάντζαρης 6 (2), Κατσίβελης 3 (1), Λοτζέσκι 6.

pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...