Στη δημοσιότητα νέες εικόνες από την ανάπλαση του Γκεζί

Νέες εικόνες έδωσε ο δήμος της Κωνσταντινούπολης από την ανάπλαση του πάρκου Γκεζί που το καλοκαίρι πυροδότησε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και σφοδρές συγκρούσεις που στοίχισαν τη ζωή έξι ανθρώπων.

Φωτογραφίες: Hurriyet Daily News (scrst)
Φωτογραφίες: Hurriyet Daily News (scrst)
Οι νέες αυτές φωτογραφίες που παρουσίασε σε εκδήλωση ο δήμαρχος της Πόλης Καντίρ Τορμπάς, αποτυπώνουν το πώς θα δείχνει το πάρκο μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάπλασής του.
Οπως δήλωσε ο Τορμπάς, οι εργασίες για το σχέδιο του τοπίου στο Γκεζί θα ξεκινήσουν το Μάρτιο.
Οι εικόνες δείχνουν επιπλέον δέντρα και άλλο ένα μικρό πάρκο που θα δημιουργηθεί στις πεζοδρομημένες ζώνες, μαζί με τα ήδη υπάρχοντα πράσινα σημεία του Πάρκου και την περιοχή του μνημείου.
«Θα αποκαλύψουμε μία Ταξίμ με πράσινο σχέδιο, γεμάτη δέντρα και στολισμένη με λουλούδια», ανέφερε ο δήμαρχος.
Με την αποκάλυψη των εικόνων τα «αετίσια» βλέμματα εστίασαν στο ότι είχαν ξεχάσει... το άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στο Μνημείο Δημοκρατίας στην Ταξίμ. Μετά τις έντονες αντιδράσεις, η δημαρχία προχώρησε στην εκτύπωση νέων φωτογραφιών αυτή τη φορά με παρόν το άγαλμα του αναμορφωτή της Τουρκίας.
Στη δημοσιότητα νέες εικόνες από την ανάπλαση του Γκεζί
Το σχέδιο πεζοδρόμησης ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012 και μία υπόγεια σήραγγα κυκλοφορίας εγκαινιάστηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013.
Το περασμένο καλοκαίρι οι διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί συγκλόνισαν τη χώρα, μετά το ξέσπασμά τους στο τέλος Μαΐου ενάντια στο σχέδιο ανάπλασης του πάρκου και την ανοικοδόμηση του ιστορικού στρατοπέδου του πυρβολικού που θα περιελάμβανε εμπορικό κέντρο.
Στη δημοσιότητα νέες εικόνες από την ανάπλαση του Γκεζί
Η προσπάθεια να σωθεί ο τελευταίος πνεύμονας πρασίνου στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης εξελίχθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες αναταραχές στη σύγχρονη τουρκική ιστορία με πολυήμερες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα που προκάλεσαν το θάνατο πέντε διαδηλωτών και ενός αστυνομικού, ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν.
Πηγή: Hurriyet Daily News

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...