Ανοιγμα Παχατουρίδη σε Σγουρό τον οποίο χαρακτήρισε «εργατικό και φίλο της πόλης»

Βήμα από Παχατουρίδη για την Αττική

Εν αναμονή της επισημοποίησης της απόφασης του κ. Ανδρ. Παχατουρίδη για τη διεκδίκηση του αξιώματος του περιφερειάρχη Αττικής τελεί η ΝΔ, στελέχη της οποίας εκτιμούν ότι πρόκειται για μια υποψηφιότητα ικανή να εκφράσει την πλειοψηφία της κοινής γνώμης στην περιφέρεια, καθώς γνωρίζει τα προβλήματα και προέρχεται από την αυτοδιοίκηση.

Ανοιγμα Παχατουρίδη σε Σγουρό τον οποίο χαρακτήρισε «εργατικό και φίλο της πόλης»
Ανοιγμα Παχατουρίδη σε Σγουρό τον οποίο χαρακτήρισε «εργατικό και φίλο της πόλης»

Ο ίδιος ο κ. Παχατουρίδης έκανε χθες ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της μετακίνησής του από τον Δήμο Περιστερίου στην περιφέρεια, καθώς περιέγραψε τα στοιχεία που πρέπει να έχει μια τέτοια υποψηφιότητα. «Εάν υπάρξει υποψηφιότητα, αυτή θα είναι ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική και αντιμνημονιακή», είπε χαρακτηριστικά (Mega).

Αποφάσεις
Μετά τη δήλωση αυτή, πολλοί είπαν ότι ο κ. Παχατουρίδης περιέγραψε με αυτό τον τρόπο τον εαυτό του και σημείωσαν ότι βρίσκεται πολύ κοντά πλέον στο να πάρει τις τελικές του αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που επιθυμεί ο ίδιος είναι να συγκροτήσει ένα ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο και να έχει τη στήριξη από όσο το δυνατόν περισσότερα πολιτικά κόμματα. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στην παρέμβασή του χθες μίλησε με θετικά λόγια για τον νυν περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, τον οποίο χαρακτήρισε «εργατικό και φίλο της πόλης».

Είναι σαφές ότι ο κ. Παχατουρίδης εάν τελικά θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια θα επιδιώξει πολιτικές συνεργασίες με όλες τις πλευρές, κάτι που θα ενισχύσει και την υπερκομματική ταυτότητα που θέλει να προβάλει για τον συνδυασμό του.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα ζητήσει να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, στους οποίους και θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την περιφέρεια.

Στη ΝΔ εκτιμούν ότι το όλο θέμα θα λήξει το αργότερο μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, καθώς η παράταση της εκκρεμότητας προκαλεί σύγχυση στην κοινή γνώμη.

Μέσα στην προσεχή εβδομάδα αναμένεται να λήξει και ένα ακόμη σοβαρό ?για τη ΝΔ? ζήτημα. Πρόκειται για την περιφέρεια Πελοποννήσου, θέμα το οποίο χειρίζεται προσωπικά ο Α. Σαμαράς. Οι εισηγήσεις για την υποστήριξη του Π. Τατούλη πληθαίνουν, ενώ υπάρχει και η πρόταση να υποστηριχθεί ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Δημ. Μαραβέλιας, ο οποίος κατάγεται από τη Λακωνία.

Γιάννης Σαραντάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...