Κυριακή η Δευτέρα η εντολή για σχηματισμο κυβέρνησης στον Ματέο Ρέντσι

Την Κυριακή ή τη Δευτέρα αναμένεται να λάβει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Ματέο Ρέντσι.

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο με τα κόμματα, τη στήριξή του εξέφρασε η Επιλογή Πολιτών, όρους θέτει η Νέα Κεντροδεξιά του Αλφάνο.


Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο τόνισε ότι "οι διαβουλεύσεις διεξήχθησαν με τον ταχύτερο, δυνατό ρυθμό, για να δοθεί χρόνος σε όποιον θα πρέπει να αναλάβει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης"

Ο Ιταλός πρόεδρος δεν αναμένεται να δώσει πριν από την Κυριακή την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Ρέντσι.

Οι διαβουλεύσεις με τα κόμματα του Ιταλού προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, ξεκίνησαν χθες το απόγευμα και θα ολοκληρωθούν το βράδυ του Σαββάτου στις 20:15 ώρα Ελλάδος.

Σύμφωναμε πηγές της ιταλικής προεδρίας της Δημοκρατίας η ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον ηγέτη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος πρόκειται να δοθεί, εκτός θεαματικών εκπλήξεων, μέσα στο σαββατοκύριακο, με τον ιταλικό τύπο να προβλέπει ότι το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι σχετικά λιτό και ότι οι υπουργοί θα κυμανθούν από δώδεκα μέχρι δεκαέξι.

Η κυβέρνηση του Ματέο Ρέντσι αναμένεται να έχει ως βάση, την ίδια πλειοψηφία στην οποία στηρίχθηκε και εκείνη του Ενρίκο Λέτα.

Ο επικεφαλής της Νέας Κεντροδεξιάς, Αντζελίνο Αλφάνο, επανέλαβε ότι "η συγκατάθεσή του και του κόμματός του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη" και πως "δεν θα στηρίξει, σε καμία περίπτωση, μια κυβέρνηση με αριστερό πρόγραμμα και προφίλ".



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...