Η ώρα των στοιχημάτων: Αυτοί θα είναι οι νικητές των Όσκαρ!

Live σχολιασμός της 86ης τελετής απονομής των Όσκαρ από τον Δημήτρη Δανίκα - Το κόκκινο χαλί και οι βραβεύσεις σε live σύνδεση λεπτό προς λεπτό
Λίγα 24ώρα πριν τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ, τα στοιχήματα πέφτουν βροχή. Τη στιγμή που η αγωνία των υποψηφίων κορυφώνεται, τα πρακτορεία στοιχημάτων φαίνεται ότι ήδη έχουν ξεχωρίσει τα φαβορί, αλλά και τα αουτσάιντερ των Όσκαρ, η επικράτηση των οποίων θα φάνταζε η απόλυτη ανατροπή.


Οι τζογαδόροι των Όσκαρ συνηθίζουν να ποντάρουν ως εξής: είτε ποντάρουν μεγάλα ποσά στα φαβορί είτε στους υποψηφίους που έχουν υψηλές αποδόσεις, δηλαδή στα αουτσάιντερ, περιμένοντας την έκπληξη.

Έτσι, όσοι θέλουν να παίξουν εκ του ασφαλούς τα χρήματά τους -αν και ο θεσμός των Όσκαρ έχει αποδείξει ότι αγαπά τις ανατροπές- θα ποντάρουν ή στον Μάθιου Μακόναχι ή στον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για το Όσκαρ Α' ανδρικού ρόλου, στη «Θλιμέννη Τζάσμιν» του Γούντι Άλεν -Κέιτ Μπλάνσετ- για το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου και στο «12 χρόνια Σκλάβος» ή στο «Gravity» για το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Αλλά ας δούμε πώς έχει διαμορφωθεί το οσκαρικό βαρόμετρο, σύμφωνα με τα μεγαλύτερα πρακτορεία στοιχημάτων.

Τα φαβορί στις σημαντικότερες κατηγορίες

Καλύτερη ταινία
Η ταινία του Στιβ Μακουίν που απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης ταινίας και το αντίστοιχο βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, BAFTA, έρχεται πρώτη στην οσκαρική κουρσα, σύμφωνα με τα περισσότερα γραφεία στοιχημάτων. Ενδεικτικά στο bwin, της δίνουν απόδοση 1.30 με τη διαστημική περιπέτεια του Αλφόνσο Κουαρόν «Gravity» να ακολουθεί με απόδοση 4.0.

Τρίτη έρχεται η ταινία «Οδηγός διαπλοκής» του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ που απέσπασε τρεις Χρυσές Σφαίρες (Καλύτερης Κωμωδίας ή Μιούζικαλ, Α΄Γυναικείου Ρόλου και Β΄Γυναικείου Ρόλου) με απόδοση 15.00.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι ταινίες «Τhe Dallas Buyers Club» (17.00) και η ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε που δίχασε τους ψηφοφόρους της Ακαδημίας «Ο Λύκος της Wall Street» με συντελεστή 21.00.

Α' Ανδρικού ρόλου
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν στην κατηγορία Α' ανδρικού ρόλου ο Μάθιου Μακόναχι και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, με τα πρακτορεία στοιχημάτων να δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στον πρώτο για την ερμηνεία του στην ταινία «Τhe Dallas Buyers Club».

Ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα -για τη συγκεκριμένη ερμηνεία- Μακόνεχι υποβλήθηκε σε εξαντλητική απώλεια βάρους για να αποδώσει τον ρόλο του οροθετικού καουμπόι Ron Woodroof, ενώ ο Ντι Κάπριο μαζί με τον σκηνοθέτη του Μάρτιν Σκορτσέζε βρέθηκαν αντιμέτωποι με γιουχαΐσματα και φραστικές επιθέσεις από μερίδα του κοινού που είδαν στον «Λύκο της Wall Street» έναν «ύμνο την απληστία και την ψυχοπαθητική συμπεριφορά».

Α' Γυναικείου ρόλου
«Αγκαλιά» με το Όσκαρ είναι η Κέιτ Μπλάνσετ που σε όλα τα γραφεία στοιχημάτων έρχεται πρώτη και με διαφορά. Η ερμηνεία της στην «Θλιμένη Τζάσμιν» του Γούντι Άλεν ενθούσιασε τον διεθνή τύπο και τους κριτικούς που έκαναν λόγο για μία από τις καλύτερες της καριέρας της.

Έχοντας κατακτήσει ήδη μία Χρυσή Σφαίρα και το ΒΑFTA Α' Γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της, η Μπλάνσετ δεν φαίνεται να κινδυνεύει ούτε από την Έιμι Άνταμς στον «Οδηγό διαπλοκής» ούτε από την Σάντρα Μπούλοκ στο «Gravity», που ακολουθούν σε μεγάλη απόσταση.

Ίσως το μόνο που θα μπορούσε να της στερήσει το Όσκαρ είναι το σκάνδαλο
που ξέσπασε και αφορά τον σκηνοθέτη της Γούντι Άλεν, μετά από τις δηλώσεις της υιοθετημένης κόρης του Ντίλαν Φάροου που τον κατηγορεί ότι τη βίασε σε ηλικία 7 ετών.

Β' Ανδρικού ρόλου
Ξεκάθαρο μοιάζει να είναι το τοπίο και στην κατηγορία Β΄ανδρικού ρόλου, με τον Τζάρεντ Λέτο να είναι το απόλυτο φαβορί για την ερμηνεία του στο «Dallas Buyers Club».

Ο ηθοποιός εξέπληξε ευχάριστα με την μεταμόρφωση του σε τρανσέξουαλ που είναι φορέας του AIDS, δικαιώνοντας τον σκηνοθέτη της ταινίας για την επιλογή του.

Με απόδοση 1.10 απέχει με διαφορά από τους Μπαρκχάντ Αμπντ, τον «πειρατή» του Captain Phillips και τον Μάικλ Φασμπέντερ, τον σαδιστή ιδιοκτήτη της φυτείας στην ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος».

Β' Γυναικείου ρόλου
Τα προγνωστικά θέλουν τη Λουπίτα Νιόνγκο και τη Τζένιφερ Λόρενς, να δίνουν μάχη για το χρυσό αγαλματίδιο για τις ερμηνείες τους στις ταινίες «12 χρόνια Σκλάβος» και «Οδηγός διαπλοκής» αντίστοιχα.

Τα βασανιστήρια που υπέστη η Νιόνγκο από τον Μάικλ Φασμπέτερ φαίνεται ότι συγκίνησαν το Σωματείο Αμερικανών Παραγωγών που τίμησε την ηθοποιό από την Κένυα με το βραβείο Α' Γυναικείου ρόλου, ενώ η Λόρενς κέρδισε για την ερμηνεία της μία Χρυσή Σφαίρα, μία υποψηφιότητα στα BAFTA και μία δέση στην δεύτερη θέση των πρακτορείων στοιχημάτων, μία ανάσα μακριά από τη Νιόνγκο.

Καλύτερος σκηνοθέτης
Όλα δείχνουν, ότι ο δημιουργός του Gravity, Αλφόνσο Κουαρόν θα επικρατήσει επί του Στιβ Μακουίν «12 Χρόνια Σκλάβος» και θα είναι τελικά αυτός θα βραβευτεί από την Ακαδημία, για την πρωτότυπη σύλληψή του.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...