Ουκρανία: Αποφυλακίζεται η Γιούλια Τιμοσένκο - - Τι προβλέπει η συμφωνία έξι σημείων

H ουκρανική Βουλή ψήφισε σήμερα υπέρ της αποφυλάκισης της κρατούμενης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης
H ουκρανική Βουλή ψήφισε την Παρασκευή υπέρ της αποφυλάκισης της κρατούμενης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο.

Οι βουλευτές, οι οποίοι έκριναν ότι η Τιμοσένκο δεν είναι πλέον ένοχη για ποινικό αδίκημα, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον ενθουσιασμό τους φωνάζοντας μέσα στη Βουλή «Ελευθερώστε τη Γιούλια», έπειτα από την ψηφοφορία.


Ωστόσο, ακόμη δεν είναι γνωστό πότε θα αποφυλακιστεί.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανακοίνωσή που εξέδωσε την Πέμπτη, με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια που συγκλονίζουν το Κίεβο, η Τιμοσένκο ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, πρέπει να δικαστεί με την κατηγορία ότι διέπραξε «μαζικές δολοφονίες» και δεν πρέπει να γίνει καμιά διαπραγμάτευση μαζί του.

«Το να τεθεί άμεσα ο Γιανουκόβιτς στο περιθώριο και να ασκηθούν διώξεις εναντίον του με την κατηγορία των μαζικών δολοφονιών πολιτών θα πρέπει να είναι η μοναδική απαίτηση του λαού, της αντιπολίτευσης και της διεθνούς κοινότητας», υπογράμμισε η πρώην πρωθυπουργός.

Ουκρανία: «Ευνουχίζουν» πολιτικά τον Γιανουκόβιτς - Τι προβλέπει η συμφωνία έξι σημείων

 

Επαναφορά του Συντάγματος του 2004- Προεδρικές εκλογές μέχρι το τέλος του έτους- Συνταγματική αναθεώρηση μέχρι το Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους- Κοινή έρευνα για τον εντοπισμό των ενόχων για τις πολύνεκρες συγκρούσεις- Κοινή αποκήρυξη της βίας από κυβέρνηση και αντιπολίτευση- Αποχώρηση των διαδηλωτών από κατειλημμένα κυβερνητικά κτίρια
Την επαναφορά του Συντάγματος του 2004 στην Ουκρανία μέσα στις επόμενες 48 ώρες, καθώς και τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών μέχρι το τέλος του 2014 προβλέπει, μεταξύ άλλων, η συμφωνία που υπέγραψαν ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς και η αντιπολίτευση της Ουκρανίας, με στόχο τον τερματισμό της αιματηρής κρίσης.

Τη συμφωνία υπέγραψαν, επίσης, εκπροσώπωντας την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι υπουργοί Εξωτερικών της Πολωνίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίοι, σύμφωνα με ξένα μέσα ενημέρωσης, συνέβαλαν καθοριστικά στην εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...