Ανατροπές, ισοπαλίες και ανοιχτοί λογαριασμοί στο Europa League

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν αρκετές ομάδες στο Europa League, ενώ το μενού είχε και αρκετές ανατροπές, ισοπαλίες και πολλά γκολ.
Η Σάλτσμπουργκ πήρε μια μεγάλη νίκη κόντρα στον Άγιαξ διαλύοντας τον με 3-0 μέσα στο Άμστερνταμ. Οι Αυστριακοί δικαίως χαμογελούν αφού καθάρισαν από τώρα την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.


Η Λουντογκόρετς σε ένα ματς «κόλαση» νίκησε 1-0 εκτός έδρας την Λάτσιο και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Από ένα χαμένο πέναλτι είχαν και οι δύο ομάδες, ενώ με έναν παίκτη λιγότερο τελέιωσαν τον αγώνα τόσο η Λουντογκόρετς όσο και η Λάτσιο.

Η Πόρτο δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει αυτό που της συνέβη. Αν και είχε το προβάδισμα μέχρι και το 70’ τελικά μέσα σε πέντε λεπτά ανατράπηκαν όλα αφού η Άιντραχτ ισοφάρισε σε 2-2 μέσα σε ένα πεντάλεπτο.

Ισόπαλο 1-1 έληξε τελικά το παιχνίδι στην Τσεχία μεταξύ της Πλζεν και της Σαχτάρ Ντόνετσκ, με την υπόθεση πρόκριση να μένει ανοικτή και για τις δύο ομάδες στον επαναληπτικό της Ουκρανίας. Την ισοπαλία με 1-1 απέσπασε και η Ρουμπίν Καζάν μέσα στην έδρα της Μπέτις και απέκτησε προβάδισμα για τους «16».

Προβάδισμα πρόκρισης για τους «16» του Europa League απέκτησε η Σεβίλλη μετά το 2-2 στην έδρα της Μάριμπορ στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα.

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Νάπολι και Σουόνσι μετά το 0-0 στην Αγγλία, με το ενδιαφέρον πλέον να μεταφέρεται στο παιχνίδι ρεβάνς στη Νάπολη. Στον επαναληπτικό της Σλοβενίας θα κριθεί η υπόθεση πρόκρισης για Μακάμπι Τελ Αβίβ και Βασιλεία καθώς ήρθαν ισόπαλες 0-0.

Νωρίτερα, Γιουβέντους, Βαλένθια και Φιορεντίνα έκαναν βήμα πρόκρισης για την φάση των 16 του Europa League, ενώ ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε και ηττήθηκε 1-0 από την Μπενφίκα μέσα στην Τούμπα.

Αποτελέσματα για τη φάση των "32" του Europa League:

ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 0-1
Ανζί Μαχάτσκαλα (Ρωσία)-Γκενκ (Βέλγιο) 0-0
Τσερνομόρετς Οδησσού (Ουκρανία)-Λιόν (Γαλλία) 0-0
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Βαλένθια (Ισπανία) 0-2
Ντνίπρο (Ουκρανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 1-0
Έσμπιεργκ (Δανία)-Φιορεντίνα (Ιταλία) 1-3
Γιουβέντους (Ιταλία)-Τραμπζονσπόρ (Τουρκία) 2-0
Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)-Άλκμααρ (Ολλανδία) 0-1
Μπέτις (Ισπανία)-Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία) 1-1
Πόρτο (Πορτογαλία)-Αϊντραχτ (Γερμανία) 2-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Βασιλεία (Ελβετία) 0-0
Μάριμπορ (Σλοβενία)-Σεβίλη (Ισπανία) 2-2
Πλζεν (Τσεχία)-Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία) 1-1
Λάτσιο (Ιταλία)-Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) 0-1
Σουόνσι (Αγγλία)-Νάπολι (Ιταλία) 0-0
Άγιαξ (Ολλανδία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) 0-3

* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 27/2

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...