Itar-Tass Μόσχα: Οργή για τη βεβήλωση μνημείου του σοβιετικού στρατού στη Σόφια

Άγνωστοι το έβαψαν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, έγραψαν το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία» και ζωγράφισαν κάποιο ακατάληπτο γκράφιτι σε σχέση με τον Πούτιν- Επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας στο βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών
Την οργή της Μόσχας προκάλεσε η βεβήλωση μνημείου του σοβιετικού στρατού στη Σόφια, το οποίο άγνωστοι έβαψαν στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας.


Στο βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών επιδόθηκε νότα διαμαρτυρίας, με την οποία ζητείται ενδελεχής έρευνα γι' αυτό το περιστατικό βανδαλισμού, προσαγωγή των δραστών και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου να αποκατασταθεί η όψη του μνημείου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Άγνωστοι έβαψαν στις 22 Φεβρουαρίου το μνημείο του σοβιετικού στρατού στη βουλγαρική πρωτεύουσα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εξεγερθέντες της Ουκρανίας.

Στο μπροστινό τμήμα του αγάλματος, οι δράστες έγραψαν στα ουκρανικά και το σύνθημα «Δόξα στην Ουκρανία» και ζωγράφισαν κάποιο ακατάληπτο γκράφιτι σε σχέση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ήταν η τρίτη φορά που το μνημείο πέφτει θύμα βανδαλισμών. Μία από τις προηγούμενες δύο φορές είχε αντιδράσει έντονα η ρωσική πρεσβεία στη Σόφια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Novinite.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...