Με πολύ προσιτά Windows Phone κινητά απαντά η Microsoft

Το αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα για smartphones θα βοηθήσει στην παραγωγή συσκευών χαμηλού κόστους, με στόχο κυρίως τις μεγάλες αναδυόμενες αγορές
H ανακοίνωση της επικείμενης αναβάθμισης των Windows Phone αποκάλυψε την πρόθεση της Microsoft να «επενδύσει» στα πολύ προσιτά smartphones –πιθανότατα κάτω και από τα 100 ευρώ, στοχεύοντας κυρίως στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία.


Παράλληλα, με ένα νέο update των Windows θα απευθυνθεί και πάλι στην πλειοψηφία των χρηστών που έχουν συνηθίσει να εργάζονται με ποντίκι και πληκτρολόγιο στο PC . Μαζί, θα επιστρέψει λειτουργικά στη θέση του – όπως αναμενόταν - το περιβόητο πλήκτρο εκκίνησης, αφού το «πείραμα» με το διπλό περιβάλλον χρήσης και την αφή φαίνεται πως θέλει ακόμα τον χρόνο του. Ακόμα τα αναβαθμισμένα Windows θα έχουν μικρότερες απαιτήσεις συστήματος -1 GB RAM και 16 GB αποθηκευτικού χώρου. Εξέλιξη που ευνοεί τη διεύρυνση της εγκατεστημένης βάσης και σε μηχανήματα χαμηλότερων προδιαγραφών. Το συγκεκριμένο update θα είναι διαθέσιμο τόσο για τα Windows 8.1, όσο και για τα RT.

Επαναλαμβάνοντας ότι ένα ενιαίας σχεδίασης λειτουργικό σύστημα θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πυρήνα όλων των προϊόντων της εταιρείας, με στόχο μια κοινή εμπειρία χρήσης ανεξάρτητα από τη συσκευή και βάζοντας για άλλη μια φορά στο κάδρο το τηλεοπτικό περιεχόμενο μέσω του Xbox One, ο Joe Belfiore – επικεφαλής ανάπτυξης και σχεδιασμού των Windows Phone – τόνισε ότι η έννοια του mobile «δίνει προστιθέμενη αξία σε όλες τις συσκευές και τις υπηρεσίες».

Και αφού τα βελτιωμένα στοιχεία για την πορεία των Windows Phone σε όλο τον κόσμο (και ειδικότερα το δεύτερο μισό του 2013) «έτρεξαν» στις οθόνες, μάθαμε ότι το αναβαθμισμένο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για smartphones, θα υποστηρίζει περισσότερους επεξεργαστές της Qualcomm, όπως οι Snapdragon 200, 400 and 400 LTE, διπλή SIM (εξέλιξη με ειδικό βάρος για τις αγορές της Ασίας), όπως και τη δυνατότητα μεταφοράς των εγκατεστημένων εφαρμογών στην κάρτα microSD. Παράμετροι που θα επιτρέψουν την παραγωγή συσκευών χαμηλού κόστους, ακόμα και με 512 MB RAM και 4 GB αποθηκευτικού χώρου. Μάλιστα, στο παιχνίδι ανακοινώθηκε ότι μπαίνουν και αρκετοί κατασκευαστές από την Ασία, μεταξύ των οποίων οι Lenovo, ZTE, Huawei και Foxconn, τη στιγμή που η Microsoft προσμετρά πάντα στους συνεργάτες της τη Samsung, την LG και την HTC.

Στον αντίποδα ο Joe Belfiore είπε πως «είμαστε λιγότερο ενθουσιασμένοι» στην προοπτική παρουσίασης (ίσως και στη Βαρκελώνη) μιας συσκευής με μια τροποποιημένη έκδοση του Android από τη Nokia, αν και όπως έσπευσε να συμπληρώσει ο «ανταγωνισμός είναι καλοδεχούμενος και δημιουργικός».

«Είμαστε ανοικτοί σε συνεργασίες στα Windows Phone με όποιον θέλει να φτιάξει μια συσκευή», ειπώθηκε χαρακτηριστικά, ενώ σε ερώτηση από την Ελλάδα σχετικά με το αν η Microsoft είναι διατεθειμένη να υποστηρίξει συσκευές (πρωτίστως tablets) με dual boot (δηλαδή διπλή εγκατάσταση και επιλογή κατά την εκκίνηση λειτουργικού συστήματος, Windows ή Android), η απάντηση «δεν έχουμε κάτι να σχολιάσουμε για την ώρα» μάλλον άφησε ανοικτό και αυτό το ενδεχόμενο.

Τέλος, ζήτημα μερικών εβδομάδων είναι η διάθεση του Facebook Messenger και για τα Windows Phone.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...