ΕΜΥ: Η πρόγνωση του καιρού -Μόνο με αλυσίδες η κίνηση των οχημάτων προς το Καϊμάκτσαλαν 09/03/2014 -11:41

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας
Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες πραγματοποιείται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Άρνισσας-χιονοδρομικού κέντρου Βόρας (Καϊμάκ Τσαλάν), στην Πέλλα, από το 12ο χιλιόμετρο της οδού μέχρι και το χιονοδρομικό, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας.


Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία στο υπόλοιπο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ενημέρωση από τις αστυνομικές διευθύνσεις Πέλλας, Κιλκίς, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Σερρών και Πιερίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φθιώτιδα: Με αλυσίδες για Καρπενήσι λόγω χιονόπτωσης

Χιόνι και στα ορεινά χωριά της δυτικής Φθιώτιδας

 
 
Στο πόδι είναι η Πολιτική Προστασία και η αστυνομία για να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο, αφού εκτός από το ορεινό επαρχιακό δίκτυο σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία, χιονίζει και στην εθνική οδό Λαμίας - Καρπενησίου.

Πιο συγκεκριμένα από τις 4:00΄ περίπου το απόγευμα που άρχισε να χιονίζει οι αλατιέρες και τα εκχιονιστικά βγήκαν στους δρόμους και έπιασαν δουλειά.

Αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 59ο χλμ μέχρι το 65ο, από τη Ράχη Τυμφρηστού μέχρι τη σήραγγα, λίγο πριν το Καρπενήσι.

Ο δρόμος από την Ευρυτανική πρωτεύουσα προς το χιονοδρομικό στο Βελούχι παραμένει κλειστός από το πρωί λόγω χιονοθύελλας.

Ο χιονιάς έχει ρίξει τον υδράργυρο αισθητά σε όλη τη Στερεά Ελλάδα, όπου στις περισσότερες περιοχές η βροχή δεν έχει σταματήσει το τελευταίο 24ωρο, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί κάποια σοβαρά προβλήματα.
 Με βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο 9/3/14.
Συνεχίζεται η κακοκαιρία  - Πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά, νότια και το Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο και χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά περιμένουμε το Σάββατο, 8 Μαρτίου. Τα φαινόμενα στη Δυτική Κρήτη ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 10 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στον Πατραϊκό ισχυροί 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Πέφτει η θερμοκρασία την Κυριακή

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή, 9 Μαρτίου. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά οκτώ μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.Πηγη

 Επιδείνωση του καιρού από το πρωί της Κυριακής- Με αλυσίδες η πρόσβαση στο Καϊμακτσαλάν
H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες οδηγίες
Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται και σήμερα η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας (Καϊμακτσαλάν) από το 12ο χιλιόμετρο έως το Χιονοδρομικό Κέντρο καθώς και στη δημοτική οδό Κερασιάς - Έδεσσας προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας.


Με αφορμή την παρούσα κακοκαιρία, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας υπενθυμίζει στους πολίτες χρήσιμες οδηγίες μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται ο εξοπλισμός του αυτοκινήτου με αντιολισθητικές αλυσίδες, η χρήση της ζώνης ασφαλείας, η ενημέρωση για τον καιρό πριν την έναρξη οποιασδήποτε μετακίνησης, ο εφοδιασμός του αυτοκινήτου με επαρκή καύσιμα, η τήρηση αποστάσεων από τα προπορευόμενα οχήματα, η αποφυγή απότομων φρεναρισμάτων, η χρήση των φώτων και, σε περίπτωση αποκλεισμού, το άναμμα της μηχανής για δέκα λεπτά ανά ώρα, η τοποθέτηση υφάσματος με έντονο χρώμα στην κεραία του ραδιοφώνου και ο εξοπλισμός με αδιάβροχα, ομπρέλες, σφυρίχτρα, γαλότσες, φακό, κουβέρτες, νερό και πρόχειρο φαγητό.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ. ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΧΩΡΑΣ. ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΝΤΟΝΑ. ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟΠΙΚΑ 8 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...