ΜΠΑΓΕΡΝ - ΑΡΣΕΝΑΛ 1-1 Στους «8» χωρίς να φορτσάρει η Μπάγερν (vds)

Η Μπάγερν χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα κι έχοντας και «κάβα» το 0-2 του «Emirates» αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Αρσεναλ στην «Alianz Arena» και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα συνεχίζει στα προημιτελικά του θεσμού κι οδεύει ολοταχώς προς την διατήρηση των κεκτημένων.
Επειτα από ένα μέτριο πρώτο μέρος ο Σβάινσταϊγκερ έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή ανοίγοντας το σκορ στο 54' κι ο Ποντόλσκι σκόραρε κόντρα στην πρώην ομάδα του τρία λεπτά αργότερα. Συνολικά και στα δυο ματς, οι Βαυαροί ήταν ανώτεροι από τους Λονδρέζους κι έφτασαν δίκαια στην πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διασυλλογικής διοργάνωσης. Χάνει το πρώτο ματς των «8» ο Ντάντε που συμπλήρωσε κάρτες.

Τσίκι-τσίκι μπολ…
Η Μπάγερν Μονάχου έκανε το γνωστό της παιχνίδι κατοχής, με την Αρσεναλ να αρκείται σε παθητικό ρόλο και να ψάχνει κάποια κόντρα για να χτυπήσει.
Ο Βενγκέρ δεν ρίσκαρε από το πρώτο ημίχρονο για να ανατρέψει το εις βάρος 0-2 της ομάδας του από το πρώτο ματς και προτίμησε να διαφυλάξει τα μετόπισθεν.
Οι Βαυαροί που έφεραν το παιχνίδι στο τέταρτο της περιοχής του Φαμπιάνσκι δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία των «κανονιέρηδων» με τον κίπερ των Λονδρέζων να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε.
Στο 20' ήρθε η πρώτη φάση άξια αναφοράς στο ματς, με τον Ριμπερί να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά, να βγάζει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι εκεί που ο Ρόμπεν έπιασε το σουτ στην κίνηση, όμως η μπάλα αφού έσκασε πρώτα στο χορτάρι έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φαμπιάνσκι.
Η Αρσεναλ βγήκε δειλά-δειλά από την περιοχή της και στο 31' κέρδισε κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε ο Οζίλ στο πρώτο δοκάρι. Ο Ζιρού έπιασε καλή κεφαλιά, όμως ο Νόιερ ήταν σε καλή θέση και μπλόκαρε, κρατώντας ανέπαφη την εστία του.
Στο 37' ο Ρόμπεν έκανε ένα σουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας, όμως ο Κοσιελνί σταμάτησε την πορεία της προς την εστία, στο 39' η κεφαλιά του Μάντζουκιτς πέρασε άουτ, ενώ ο Φαμπιάνσκι μπλόκαρε το καλό σουτ του Γκέτσε από το ύψος της περιοχής στο 44' στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.
Εσπασε η ανία
Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν θέμα χρόνου να γίνει η ζημιά για την Αρσεναλ.
Οπερ κι εγένετο... Στο 55' ο Ριμπερί κινήθηκε από αριστερά, άδειασε τον Σανιά πατώντας περιοχή και πάσαρε παράλληλα στον Σβαϊνστάιγκερ, ο οποίος είχε κινηθεί σε θέση φορ με τον διεθνή Γερμανό μέσο να νικάει τον Φαμπιάνσκι με ψύχραιμο πλασέ από τα τρία μέτρα για το 1-0, που έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ της ομάδας του.
Αμεση απάντηση από Αρσεναλ
Η Αρσεναλ με τρία γκολ στην πλάτη ήταν αναγκασμένη να τα παίξει όλα για όλα και βγήκε άμεσα μπροστά. Τρία λεπτά αργότερα δικαιώθηκε, καθώς ο Ποντόλσκι σκόραρε κόντρα στην παλιά του ομάδα, με τους γηπεδούχους να φωνάζουν σωστά για φάουλ στον Λαμ από τον Γερμανοπολωνό διεθνή στράικερ.
Ξανά τα ηνία η Μπάγερν
Οι Βαυαροί πέρασαν ανεπαίσθητα το μικρό σοκ της ισοφάρισης, με την Αρσεναλ να μην έχει άλλη απάντηση και το παιχνίδι μοιραία επέστρεψε στο ίδιο μοτίβο με την Μπάγερν να κυκλοφορεί τη μπάλα και να μην απειλείται, αλλά και να μην απειλεί ιδιαίτερα.
Στο 69' οι Βαυαροί έκρυψαν τη μπάλα, όμως ο Μάντζουκιτς, έκανε κακό κοντρόλ κι επέτρεψε στον Φαμπιάνσκι να βγει και να μπλοκάρει γλιτώνοντας την Αρσεναλ από σίγουρο γκολ!
Στο υπόλοιπο του αγώνα οι γηπεδούχοι δεν φόρτσαραν και κράτησαν απλά τη μπάλα με τους Αγγλους να τρέχουν για να την κλέψουν μάταια.
Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τις νίκες τους κόντρα στους «κανονιέρηδες», όμως ο Φαμπιάνσκι μπλόκαρε την εκτέλεση πέναλτι του Μίλερ (90+1') το οποίο κέρδισε ο Ρόμπεν από τον Κιοσελνί.
Κάπως έτσι λοιπόν φτάσαμε στο φινάλε του αγώνα με τη Μπάγερν να παίρνει μια δίκαιη πρόκριση για τους «8» του Champions League και να πηγαίνει ολοταχώς για την διατήρηση των κεκτημένων.
ΣΚΟΡΕΡ: 54' Σβαϊνστάιγκερ – 57' Ποντόλσκι
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μόεν (Νορβηγία)
ΧΑΜ. ΠΕΝΑΛΤΙ: 90+1' Μίλερ
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 8' Ντάντε, 79' Μαρτίνεθ – 26' Ποντόλσκι, 29' Αρτέτα, 83' Βερμάελεν
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -
MΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Ντάντε, Λαμ, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ριμπερί (85' Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ, Ρόμπεν, Γκέτσε (59' Κρόος), Αλάμπα, Σβαϊνστάιγκερ, Μάντζουκιτς
ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάελεν, Κοσιελνί, Αρτέτα (77' Γκνάμπρι), Οζίλ (46' Ροζίτσκι), Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (84' Φλαμινί) , Καθόρλα, Ποντόλσκι, Ζιρού
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ )

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...