Με παραίτηση παλαιών μετόχων και είσοδο νέων ηχηρών διεθνών ονομάτων η αύξηση 1,75 δισ. της Πειραιώς

Στο 16-17% θα φτάσει ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας – Book building αμέσως μετα την Γενική Συνέλευση της 28ης Μαρτίου
Με παραίτηση παλαιών μετόχων θα προχωρήσει η αύξηση κεφαλαίου 1,75 δισ. της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν μεγάλα διεθνή θεσμικά επενδυτικά σπίτια που διαχειρίζονται κεφάλαια συνταξιοδοτικών ταμείων.
Άρα, πέραν των γνωστών Σόρος, Πόλσον, York Capital που συμμετείχαν στη ν αύξηση του 2013, θα υπάρξουν και νέα ηχηρά ονόματα τα οποία δεν μπόρεσαν ή δεν πρόλαβαν να μπουν επενδυτικά στην ελληνική οικονομία.

Η τιμή των νέων μετοχών θα προσδιοριστεί με διαδικασία book building και ανάλογα με το discount που θα ζητήσουν τα funds στις τρέχουσες τιμές.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί μια ισχυρή ένδειξη ότι η ελληνική οικονομία επιστρέφει στις διεθνείς αγορές και ανακτά την εμπιστοσύνη τους, καθώς τα κεφάλαια αυτά διαβλέπουν προϋποθέσεις σταθεροποίησης και ανάπτυξης τα προσεχή χρόνια.

Το μεγάλο στοίχημα του Ομίλου Πειραιώς δεν είναι μόνο να δώσει =μια τελειωτική απάντηση στις κεφαλαιακές του ανάγκες και να προχωρήσει ουσιαστικά την απεξάρτησή του από το ΤΧΣ, αλλά και να δώσει ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, η οποία είναι προφανές ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δεν μπορεί να βοηθηθεί ουσιαστικά.

Τα warrants θα παραμείνουν ως έχουν για τους παλαιούς μετόχους, οι οποίοι θα μπορούν να ενισχύσουν τις θέσεις τους και να πάρουν μετοχές του ΤΧΣ, ενώ οι καινούργιες μετοχές δεν θα έχουν warrants. Κρίσιμο είναι το ν/σ που αναμένεται τώρα στο κατά πόσον θα περιλαμβάνει τελικά νέες προσαρμογές για τη χρήση των warrants στις αυξήσεις των τραπεζών.

Η αύξηση αναμένεται να υλοποιηθεί αμέσως μετά τη ΓΣ της τράπεζας στις 28 Μαρτίου και θα εξαρτηθεί από το book building που θα γίνει με τα διεθνή κεφάλαια. Η τιμή που θα διαμορφωθεί θα καθοριστεί ανάλογα με το discount που θα δοθεί στις τρέχουσες τιμές και δεν θα υπόκειται σε κανέναν άλλο περιορισμό.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας εκτιμάται ότι θα ανέβει στο 16-17% μετά και τη νέα αύξηση.
pηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...