ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 2-1 Πρόκριση για Μπάρτσα με Μέσι οδηγό! (vds)

Η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τις νίκες της επί της Μάντσεστερ Σίτι και προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8» του Champions League!
Μετά το 2-0 στην Αγγλία οι «μπλαουγράνα» νίκησαν και στο «Καμπ Νόου» με 2-1 και πέρασαν στα προημιτελικά του θεσμού.

Μέσι (67') και Ντάνι Αλβες (90+1') τα γκολ για τους Καταλανούς, ο Κομπανί (89') σκόραρε για τους Αγγλους που τέλειωσαν το ματς με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Ζαμπαλέτα (78').

Ιστορικό έγραψε ο Λιονέλ Μέσι που έγινε ο πρώτος που βάζει 67 γκολ με τη φανέλα μιας ομάδας στον θεσμό αποκαθηλώνοντας τον μεγάλο Ραούλ!
Από ένα πέναλτι σε κάθε ομάδα αρνήθηκε ο Γάλλος Λανουά που ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής, ενώ και οι βοηθοί του είχαν λανθασμένες υποδείξεις.
Κυρίαρχη η Μπαρτσελόνα
Η Μπαρτσελόνα έχοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της έπαιξε χωρίς άγχος και πήρε από την αρχή τα ηνία του αγώνα επιβάλλοντας το ρυθμό της.
Οι Καταλανοί κυκλοφορούσαν ιδανικά τη μπάλα στο κέντρο με τα ποιοτικά τους χαφ και στο 9' θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, αν ο Γάλλος ρέφερι έβλεπε το μαρκάρισμα του Λέσκοτ στον Μέσι εντός περιοχής κι έδειχνε την «άσπρη βούλα». Ωστόσο, δεν υπέδειξε την παράβαση αν και βρισκόταν δυο-τρία μέτρα από τη φάση...
Η Μπάρτσα συνέχισε να γυρίζει τη μπάλα γύρω από την περιοχή του Χαρτ και στο 18' είδε τον πρώτο βοηθό του Λανουά, Ανονιέ να υποδεικνύει λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Ζόρντι Αλμπα, στερώντας σίγουρο γκολ από τους γηπεδούχους...
Στο 36' ήταν η σειρά της Σίτι να απειλήσει με τον Σίλβα να κινείται στην περιοχή και να σουτάρει, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βαλδές.
Οι Αγγλοι έχασαν την πιο καλή τους ευκαιρία στο 41' όταν ο Σίλβα βρήκε με μαγικό τακουνάκι τον Νασρί, όμως ο Γάλλος σούταρε από πλεονεκτική θέση πάνω στον Βαλδές.
Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καταιγιστικό δίλεπτο (39'-40') με τον Χαρτ να νικάει διαδοχικά Νεϊμάρ και Ινιέστα, ενώ στο 45' ο Φερναντίνιο έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Νεϊμάρ που είχε ξεπεράσει και τον Χαρτ.
Ετσι λοιπόν φτάσαμε στο «αναίμακτο» φινάλε του ημιχρόνου με τους γηπεδούχους να έχουν το πάνω χέρι, αλλά να μην καταφέρνουν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία.
«Ροντέο» στο δεύτερο ημίχρονο!
Ο Πελεγκρίνι που έβλεπε το ματς από την εξέδρα, λόγω τιμωρίας, έδωσε εντολή να μπει ο Ντζέκο αντί του Αγουέρο, που δεν φάνηκε στα πρώτα 45' και η Σίτι πήρε τα πάνω της. Ωστόσο, η πρώτη μεγάλη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε από τους γηπεδούχους με τον Μέσι να έχει δοκάρι στο 51'!
Οι Αγγλοι απάντησαν με τον Ντζέκο να κάνει την κεφαλιά (53') και τον Βαλδές να κάνει εξαιρετική απόκρουση σε κόρνερ, ενώ δυο λεπτά αργότερα ο Ζαμπαλέτα σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση!



Το τέλειωσε ο Μέσι
Ακριβώς στα μισά του δεύτερου ημιχρόνου, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος... Ο Λέσκοτ που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν αλάνθαστος έχασε τη μπάλα στο ύψος της περιοχής, ο Μέσι καραδοκούσε, κινήθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας νίκησε τον Χαρτ για να κάνει το 1-0 και να σφραγίσει την πρόκριση των «μπλαουγράνα» στους «8» του Champions League.
Αυτό ήταν το 8ο φετινό γκολ του βραχύσωμου επιθετικού στον θεσμό, το οποίο τον έφερε στην κορυφή όλων των εποχών ξεπερνώντας τον Ραούλ!
Μαντάρα τα έκανε ο Λανουά, γκολ με παίκτη λιγότερο
Στο 78' η Σίτι ζήτησε σωστά πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πικέ πάνω στον Ντζέκο, όμως ο Λανουά που ήταν πάλι κοντά στη φάση δεν είδε παράβαση κι αντ' αυτού απέβαλλε τον Ζαμπαλέτα με δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία...
Παρόλα αυτά οι Αγγλοι δεν το έβαλαν κάτω και έφεραν το ματς στα ίσα με τον Κομπανί να σκοράρει με κοντινή προβολή έπειτα από εκτέλεση κόρνερ σε μια φάση που φαινόταν μαρς-οφσάιντ, όμως ο στόπερ των «Πολιτών» καλυπτόταν από τον Σέρχι Ρομπέρτο.
Το έκανε... over o Ντάνι Αλβες στο φινάλε
Οι Αγλλοι παρόλα αυτά δεν κατάφεραν να φύγουν έστω με την ισοπαλία για την τιμή των όπλων, καθώς σε μια κόντρα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ντάνι Αλβες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ετσι λοιπόν, η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο, που ήταν συνολικά καλύτερη, πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για τα προημιτελικά με δυο νίκες επί της Σίτι.
ΣΚΟΡΕΡ: 67' Μέσι, 90+1' Ντάνι Αλβες – 89' Κομπανί
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λανουά (Γαλλία)
ΔΟΚΑΡΙ: 51' Μέσι
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 54' Φάμπρεγας – 9' Φερναντίνιο, 23' Κολάροφ, 30' Ζαμπαλέτα, 73' Κομπανί
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 78' Ζαμπαλέτα (2η κίτρινη)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλδές, Πικέ, Μασεράνο, Ζόρντι Aλμπα, Ντάνι Aλβες, Φάμπρεγας (86' Σέρχι Ρομπέρτο), Τσάβι, Ινιέστα, Μπουσκέτς, Μέσι, Νεϊμάρ (80' Αλέξις Σάντσεζ)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Λέσκοτ, Κολάροφ, Μίλνερ, Νασρί (75' Χέσους Νάβας), Σίλβα (72' Νεγρέδο), Φερναντίνιο, Τουρέ, Αγουέρο (46' Ντζέκο)
Επιμέλεια: Μιχάλης Παπαδάκος
)
 

Barcelona v Man. City highlights

                              το βιντεο ΕΔΩ


Paris v Leverkusen highlights


Παρί - Μπάγερ 2-1 το Βιντεο ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...