Δουβλίνο Τσίπρας: Στις 25 Μάη να στείλουμε την Τρόικα από εκεί που ήρθε

Δυστυχία, φτώχεια, ανεργία και μαζική μετανάστευση των νεών τα «παιδιά» της Τρόικας υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με δηλώσεις του από την Ιρλανδία όπου βρέθηκε για να υποστηρίξει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν
Δριμύτατη επίθεση στην Τρόικα για την οποία υποστήριξε ότι «σε όποια χώρα πάτησε πόδι γέννησε κοινωνική δυστυχία, φτώχεια και μαζική μετανάστευση των νέων ανθρώπων»
εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Δουβλίνο όπου βρίσκεται για να προωθήσει την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Παράλληλα επιτέθηκε και κατά των κυβερνήσεων «που εφήρμοσαν αυτή την πολιτική και προσέφεραν τόσο πόνο στους πολίτες τους» ότι επιχειρούν να δημιουργήσουν την ψεύτικη εικόνα ότι «η τρόικα πέτυχε».

«Οι λαοί, όμως, δεν θα τους πιστέψουν, διότι έζησαν και ζουν μια τραγωδία. Έζησαν και ζουν την κοινωνική δυστυχία της λιτότητας» συνέχισε σε υψηλούς τόνους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα οι λαοί «έχουν μια σημαντική ευκαιρία. Στις ευρωεκλογές να καταψηφίσουν τις πολιτικές και τα κόμματα που έφεραν την τρόικα και εφαρμόζουν τα μνημόνια».

«Στις 25 Μάη το δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε με την τρόικα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, στην Κύπρο, αλλά ενδεχομένως και σε όλες τις άλλες χώρες της Ευρώπης που στην πραγματικότητα η λιτότητα είναι κοινό project για όλη την Ευρώπη ή αν θα τους στείλουμε από εκεί που ήρθαν. Αν θα τους γυρίσουμε πίσω. Αν θα διεκδικήσουμε να ζήσουμε χωρίς τις δικές τους συνταγές της αποτυχίας, αν θα οικοδομήσουμε μια νέα Ευρώπη, την Ευρώπη των λαών» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επίσκεψη στο Δουβλίνο θα συνεχιστεί και την Τρίτη με συνάντηση στο Κοινοβούλιο με την ηγεσία του Sinn Fein και τον πρόεδρό του, Gerry Adams (10:00), με συνάντηση με τους ηγέτες των Εργατικών Συνδικάτων Mandate, Unite, ICTU (11:30) και με συνάντηση με την Ελληνική Κοινότητα Ιρλανδίας (13:00).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...