«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει και σήμερα μια ξεχωριστή σημασία.

Πιο επίκαιρο από ποτέ και με ξεχωριστή σημασία χαρακτηρίζουν το μήνυμα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 τα πολιτικά κόμματα σε ανακοινώσεις τους με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου. «Η φετινή επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας μας βρίσκει - μετά από τέσσερα πολύ σκληρά χρόνια - στην ευθεία προς την έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο.
Η ανάκτηση της ουσιαστικής ισοτιμίας της Πατρίδας μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη, η επάνοδος στην «κανονικότητα» μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ανεργίας είναι ένας πραγματικά εθνικός στόχος καθώς η κατάσταση της οικονομίας κάθε κράτους είναι κρίσιμη παράμετρος της συνολικής εθνικής ισχύος», σημειώνει στο μήνυμά του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.







...
«Η Εθνική μας γιορτή, που συμπίπτει με μια περίοδο κρίσιμων τελικών αποφάσεων, ανακαλεί ιστορικές μνήμες που υπογραμμίζουν ποιό είναι το πραγματικό νόημα του Πατριωτισμού των δύσκολων και υπευθύνων επιλογών σε αντίθεση με τον «εθνικολαϊκισμό» των εύκολων και ανεύθυνων λόγων. Είτε το θέλουμε είτε όχι αυτά τα βαριά χρόνια της κρίσης γράφουμε ένα κεφάλαιο της εθνικής μας ιστορίας, γι' αυτό ας σκεφτούμε τι θα λέει αυτό πολλά χρόνια αργότερα και ας διαφυλάξουμε την υπόσταση και την υπερηφάνεια του Έθνους των Ελλήνων», καταλήγει .
«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει και σήμερα μια ξεχωριστή σημασία. Η κυβέρνηση, υπακούοντας πλήρως στις επιταγές της τρόικας, προβάλλει τη μνημονιακή πολιτική ως μονόδρομο για την κοινωνία και τη χώρα. Αποδομούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών, ξεπουλούν το δημόσιο πλούτο, θυσιάζουν το μέλλον των Ελλήνων, και ιδιαίτερα των νέων, για να υπηρετήσουν ένα σχέδιο λιτότητας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, εξυπηρέτησης των πλούσιων και των ισχυρών», αναφέρει στο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία η ενωτική συμπόρευση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των αγροτών, της νεολαίας, για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της, αλλά και για τη στήριξη μιας νέας στρατηγικής για την Ελλάδα και την Ευρώπη, με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Η Ιστορία δείχνει ότι δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται. Το μέλλον μας ανήκει», επισημαίνει.
«Η επανάσταση του 1821 διδάσκει ότι ένας λαός, που είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του, μπορεί να αντιμετωπίσει και να νικήσει αντιπάλους που φαντάζουν πανίσχυροι και ανίκητοι. Διδάσκει, πάνω από όλα, ότι οι επαναστάσεις αποτελούν το όχημα της κοινωνικής προόδου και εξέλιξης, κινούν την ιστορία προς τα εμπρός, ανατρέποντας τις ιστορικά ξεπερασμένες κοινωνικές τάξεις» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την 25η Μαρτίου», αναφέρει το ΚΚΕ.
«Η Επανάσταση του 1821 διέψευσε οικτρά όσους καλλιεργούσαν τη μοιρολατρία, τρομοκρατούσαν το λαό, με εκβιασμούς, ότι ο ξεσηκωμός του θα είναι μάταιος και θα τον οδηγήσει στην καταστροφή και θεωρούσαν μονόδρομο την υποταγή στις απαιτήσεις του Σουλτάνου και της Ιερής Συμμαχίας».με αντιτιθέμενα συμφέροντα, οι εκμεταλλευτές και οι εκμεταλλευόμενοι», τονίζει.
«Όπως το 1821, έτσι και σήμερα ο ελληνικός λαός, με την οργάνωση και τη συμμαχία του, να επιβάλει τα δικά του συμφέροντα, να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του, αποδεσμεύοντας τη χώρα από την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και μετατρέποντας τα μονοπώλια σε λαϊκή περιουσία, για να ζήσει καλύτερα ο ίδιος και τα παιδιά του» καταλήγει η ανακοίνωση.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...