Οργισμένοι οι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370

Πορεία διαμαρτυρίας στην πρεσβεία της Μαλαισίας στο Πεκίνο πραγματοποίησαν συγγενείς των επιβαινόντων του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ Αυστραλοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως ανεστάλησαν οι έρευνες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.


Στο Πεκίνο δεκάδες οργισμένοι συγγενείς των Κινέζων επιβατών της πτήσης MH370 της Malaysia Airline κρατώντας πανό που έγραφαν: «MH370, μην μας αφήνεις να περιμένουμε πολύ!» και «1,3 δισεκατομμύριο άνθρωποι περιμένουν να υποδεχθούν το αεροπλάνο» φώναζαν : «Η μαλαισιανή κυβέρνηση μας εξαπάτησε» και «Μαλαισία φέρε πίσω τους συγγενείς μας».
Αργότερα έριξαν μπουκάλια νερού εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν σχηματίσει μια ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από την πύλη της πρεσβείας. Πολλοί από τους διαδηλωτές απωθήθηκαν, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες, ενώ μια γυναίκα που έχασε τις αισθήσεις της απομακρύνθηκε από το σημείο με φορείο.
Οι οικογένειες άλλωστε σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι θα «λάβουμε όλα τα πιθανά μέτρα» εναντίον της κυβέρνησης της Μαλαισίας και του στρατού της χώρας.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Malaysia Airlines Άχμαντ Τζαουχάρι Γιαχία εξέφρασε σήμερα «τεράστια θλίψη» για τους επιβάτες του αγνοούμενου Boeing 777 ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής του.
Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ ότι οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το Μπόινγκ, που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου, συνετρίβη στη θάλασσα και οι 239 επιβαίνοντες είναι νεκροί, σκηνές υστερίας εκτυλίχθηκαν στο ξενοδοχείο του Πεκίνου όπου διαμένουν πολλοί από τους συγγενείς των Κινέζων επιβατών, με κάποιους να φωνάζουν, να θρηνούν και να μεταφέρονται εκτός της αίθουσας με φορεία.
Ο Γιαχία στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου σημείωσε ότι η αεροπορική εταιρεία έχει προσλάβει περισσότερους από 700 συμβούλους για να προσφέρουν υποστήριξη σε περισσότερους από 900 συγγενείς των επιβαινόντων της μοιραίας πτήσης και προανήγγειλε επιπλέον οικονομική βοήθεια.
Η Malaysia Airlines έχει άλλωστε υποσχεθεί ότι θα μεταφέρει τους συγγενείς στην Αυστραλία, κοντά στο σημείο όπου επικεντρώνονται οι έρευνες για το αεροσκάφος.
Στην περιοχή 2.500 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ, όπου φέρονται πως εντοπίστηκαν συντρίμμια του αεροπλάνου, πνέουν σφοδροί άνεμοι με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα, συνοδευόμενοι από ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και ομίχλη καθιστώντας αδύνατες τις πτήσεις, σύμφωνα με Αυστραλούς αξιωματούχους.
Newsroom Enet, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines που αγνοείται από τις 8 Μαρτίου συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, δήλωσε τη Δευτέρα 24 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ραζάκ. «Η τελευταία θέση του ήταν στη μέση του Ινδικού Ωκεανού, δυτικά του Περθ» της Αυστραλίας, ανέφερε ο Ραζάκ σε σημερινή του ανακοίνωση στον Τύπο, αφού ενημέρωσε σχετικά τους συγγενείς των 239 επιβαινόντων του Boeing 777.
«Πρόκειται για μια απομακρυσμένη περιοχή, μακριά από οποιοδήποτε σημείο προσγείωσης. Γι' αυτό με βαθιά θλίψη και απογοήτευση πρέπει να σας ενημερώσω ότι, σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η πτήση MH370 ολοκλήρωσε το ταξίδι της στον νότιο Ινδικό Ωκεανό».
«Κανένας από τους επιβαίνοντες δεν έχει επιβιώσει», αναφέρει ένα μήνυμα της αεροπορικής εταιρείας στα κινητά τηλέφωνα των συγγενών τους, σύμφωνα με το BBC. Όπως επεσήμανε ο Ραζάκ, οι πληροφορίες αυτές προήλθαν από τη βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων. Ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα νέα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως σχετικά με το Μπόινγκ θα παρουσιαστούν την Τρίτη 25 Μαρτίου.
 
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...