«Εκοψαν» το μενταγιόν από το «προσβλητικό» βίντεο της Κέιτι Πέρι- ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ (Φωτό+Βίντεο)

Επιτυχής ήταν η διαδικτυακή συγκέντρωση υπογραφών για το βίντεο κλιπ της Κέιτι Πέρι, από μουσουλμάνους που ζητούσαν να «κατέβει» από το YouTube ως προσβολή στη θρησκεία τους.

Πάνω από 65.000 άνθρωποι υπέγραψαν δηλώνοντας πως το βίντεο ήταν προσβλητικό για τους Μουσουλμάνους, αφού σε μια ορισμένη σκηνή, η Πέρι, ντυμένη ως άλλη Κλεοπάτρα, μετατρέπει σε σκόνη έναν άνδρα που φορά ένα μενταγιόν με την λέξη «Αλλάχ» γραμμένη επάνω του.


 Ως απάντηση, το μενταγιόν φαίνεται να έχει σβηστεί από τη σκηνή, αν και δεν είναι σαφές ποιος διέταξε να γίνουν οι συγκεκριμένες αλλαγές.

«Το όνομα του Αλλάχ αφαιρέθηκε από το βίντεο κλιπ Dark Horse» έγραψε ο διοργανωτής της αίτησης Shazad Iqbal, στο Change.org. «Δε θα μπορούσαμε να το πετύχουμε χωρίς την υποστήριξή σας, έτσι θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καθένα από εσάς ξεχωριστά καθώς οι φωνές μας εισακούστηκαν».

Δηλώνοντας πως ήταν «ενθουσιασμένος» με το αποτέλεσμα, πρόσθεσε: «Νιώθω πως ο αντίκτυπος όσων κάναμε και ο συνολικός αριθμός υπογραφών που συγκεντρώθηκαν δείχνει πόσο άξιζε η προσπάθειά μας, είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

Το μενταγιόν που φορά ο άνδρας στο βίντεο κλιπ της Κέιτι Πέρι, προκάλεσε την αντίδραση των μουσουλμάνων
Το μενταγιόν που φορά ο άνδρας στο βίντεο κλιπ της Κέιτι Πέρι, προκάλεσε την αντίδραση των μουσουλμάνων
Η Πέρι έχει συγκεντρώσει αρκετές φορές τα αρνητικά σχόλια θεατών παρόλο που ξεκίνησε την καριέρα της ως ερμηνεύτρια χριστιανικών ύμνων καθώς και οι δύο γονείς της είναι προτεστάντες πάστορες. Το τραγούδι της Ur So Gay, δέχτηκε ευρύτατη κριτική από τον ομοφυλόφιλο ακτιβιστή Πίτερ Τάτσελ.

Μέχρι σήμερα το βίντεο κλιπ Dark Horse έχει προσελκύσει πάνω από 40 εκατομμύρια προβολές στο YouTube.




 Πηγή: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...