Μια βραδιά με την μαγεία του Claude Debussy -Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 21.30 στον Ιανό

Απόψε, διοργανώνεται μια ιδιαίτερη βραδιά στο βιβλιοπωλείο του Ιανού, που θα αποτελέσει μια μουσική ιστορία που αφηγείται τη διαφορετικότητα του Γάλλου συνθέτη
Ένα αφιέρωμα στον μεγάλο Γάλλο συνθέτη κλασσικής μουσικής διοργανώνει η Utopia Records, η Μικρή Άρκτος και ο IANOS με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου/CD "Claude Debussy: la musique à moi"


Το έργο του Claude Debussy, είναι συνυφασμένο με τον ρομαντισμό και την ατμοσφαιρικότητα. Ο Γάλλος συνθέτης έχει μείνει περισσότερο γνωστός στο κοινό από το έργο Clair de Lune, το πρώτο κομμάτι της Suite bergamasque, ένα από τα γνωστότερα κομμάτια πιάνου στην ιστορία της κλασσικής μουσικής.

Ο Debussy αποτελεί μια από τις σημαντικότερες φιγούρες στην κλασσική μουσική, καθότι όπως ο σύγχρονος και συνονόματος του Claude Monet στην ζωγραφική, έκανε την μετάβαση από τον ρομαντισμό στον ιμπρεσσιονισμό στη μουσική.

Σήμερα Παρασκευή 7 Μαρτίου, διοργανώνεται μια ιδιαίτερη βραδιά στο βιβλιοπωλείο του Ιανού, που θα αποτελέσει μια μουσική ιστορία που αφηγείται τη διαφορετικότητα του Γάλλου συνθέτη, την ιδιαιτερότητα της μουσικής του, τη σχέση του με τους ιμπρεσιονιστές ζωγράφους, τους συμβολιστές ποιητές, τον Maurice Ravel, τις φιλίες, τους ταραχώδεις έρωτες, την αγάπη για τη μικρή του κόρη, την αναζήτηση της δικής του αυθεντικής φωνής, της Μusique à moi (μουσικής κατ'εμέ)!

Η βραδιά τελείται με αφορμή ένα νέο Βιβλίο/CD για τον Γάλλο συνθέτη που άλλαξε την πορεία της μουσικής, βασισμένο πάνω σε μια ιδέα της Ναταλίας Γεράκη, που θα κυκλοφορεί από την Utopia Records και τις Εκδόσεις Μικρή Άρκτος, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Institut Français de Grèce.

Στην μουσική παρουσίαση θα ερμηνεύσουν σημαντικά έργα του Debussy ο πιανίστας Διονύσης Μαλλούχος, η φλαουτίστα Ναταλία Γεράκη και η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη. Αφηγείται η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου.



Έργα ηχογράφησης:
La fille aux cheveux de lin, Nuit d'étoiles, La flute de Pan (Syrinx), Pour invoquer Pan dieu du vent d'été, Prélude à l'après-midi d'un Faune, Pelléas & Mélisande, Reflets dans l'eau, Clair de Lune, Golliwogg's cake-walk, Noël des enfants qui n'ont plus de maison, Beau Soir
 

Ερμηνεύουν
Διονύσης Μαλλούχος - πιάνο, Ναταλία Γεράκη - φλάουτο
, Μυρσίνη Μαργαρίτη - σοπράνο
, Τάσος Αποστόλου - μπάσος
, Μάνια Παπαδημητρίου - απαγγελία

Παρασκευή 7 Μαρτίου στις 21.30 στον Ιανό
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.00

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...