ΕΜΥ .Έρχονται καταιγίδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.Χειμωνιάτικο σκηνικό στην καρδιά της άνοιξης Επεσε χαλάζι στα Καμένα Βούρλα

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη σήμερα - Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες
Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει τις επόμενες ώρες ο καιρός με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προβλέπει για αύριο, Κυριακή, βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα




Συγκεκριμένα, στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 20 βαθμούς. 

Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα έχουμε βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στα ορεινά τοπικά θα είναι έντονα. Στην Πελοπόννησο αναμένεται συννεφιά, βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι τους 22 βαθμούς.

Στην Κρήτη αναμένονται παρόμοια φαινόμενα, οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα φθάσει στους 23 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένη συννεφιά και βαθμιαία τοπικές βροχές ή μπόρες.


Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες γρήγορα θα αρχίσουν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.




Στην Αττική ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει έως τους 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.



Έντονη χαλαζόπτωση στα Καμένα Βούρλα

Εν τω μεταξύ, η κακοκαιρία που σημειώθηκε σήμερα στα Καμένα Βούρλα προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε σπίτια, επιχειρήσεις και δρόμους.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία θυελλώδεις άνεμοι σε συνδυασμό με καταιγίδα και χαλάζι δημιούργησαν σκηνικό καταστροφής στην περιοχή.




Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Θεσσαλονίκη 

Εν τω μεταξύ, προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, πλημμύρες σε υπόγεια σπίτια, αλλά και διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση που έπληξε σήμερα το μεσημέρι τη Θεσσαλονίκη.

Αρκετοί κεντρικοί δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν, με συνέπεια να σημειωθούν μποτιλιαρίσματα, καθώς τα αυτοκίνητα κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες.



Μετ’ εμποδίων διεξάγεται η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, λόγω συσσώρευσης μεγάλου όγκου όμβριων υδάτων σε σημεία του οδοστρώματος.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε η Αστυνομία, νωρίτερα, η Τροχαία έκλεισε την περιφερειακή οδό, από το ύψος της αερογέφυρας της Σταυρούπολης μέχρι την οδό Μακρυγιάννη (και στα δύο ρεύματα), εκτρέποντας την κυκλοφορία των οχημάτων μέσω παρακαμπτηρίων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε μέχρι στιγμής 15 κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπίτια σε περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης (Νικόπολη, Εύοσμο και Ωραιόκαστρο).

Επίσης διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε διάφορες περιοχές που αντιμετωπίζονται από συνεργεία της ΔΕΗ.


Διαβάστε αναλυτικά τον καιρό για όλη την επικράτεια
Άστατος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή με σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στα κεντρικά και βόρεια, ενώ θα σημειωθεί και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.


Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις απογευματινές ώρες πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά, θα χαρακτηρίσουν τον καιρό στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη. Βελτίωση θα παρατηρηθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών και σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι. Στα νοτιά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν σήμερα κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι καταιγίδες πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές στα βόρεια. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί  5 με 6 στο Ιόνιο και νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
πηγη

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα εκδηλωθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα καταιγίδων τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Θερμαϊκό βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση. Το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα το βράδυ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ στα δυτικά θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά, το βράδυ θα παρουσιάσουν σχετική βελτίωση.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν κυρίως στις βορειότερες περιοχές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νοτιά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ που από το απόγευμα θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία η μέγιστη 2 με 3 χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και στις Κυκλάδες θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών το πρωί.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 που από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτίους νοτιοδυτικούς και θα ασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από 14 έως 24 βαθμούς κελσίου.


Παροδικές νεφώσεις, κατά περιόδους πυκνότερες, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα στην Αττική. Οι άνεμοι πνέουν νοτιοδυτικοί 3- 5 μποφόρ και η θερμοκρασία στο κέντρο της πρωτεύουσας φθάνει τους 18 βαθμούς Κελσίου.
 Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το απόγευμα σε όλη την Ελλάδα Νεφώσεις επικρατούν στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές βροχές και πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ.πηγη

 Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία φθάνει στην πόλη τους 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική, βόρεια Ελλάδα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου υπάρχουν νεφώσεις και σημειώνονται βροχές και τοπικές καταιγίδες.

 Χιόνια αναμένονται στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (περίπου πάνω από τα 1100 μέτρα). Στις υπόλοιπες περιοχές παρατηρείται αυξημένη συννεφιά, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία από το απόγευμα. Η θερμοκρασία φθάνει τους 17 βαθμούς στη βόρεια και τη δυτική Ελλάδα, τους 20 στην κεντρική Ελλάδα και τους 19 στο Αιγαίο.

 Οι άνεμοι πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 4- 6 μποφόρ και στο Ιόνιο 3- 5 μποφόρ. Αύριο, Κυριακή του Πάσχα, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Τοπικές βροχές και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στα δυτικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...