Από υπόδειγμα μαθήτριας- ιέρεια της ποπ μουσικής

Μπορεί κανείς να φανταστεί τη Λέιντι Γκάγκα να φοιτά σε ρωμαιοκαθολικό σχολείο περιτριγυρισμένη από καλόγριες και να είναι υπόδειγμα μαθήτριας;

Κι όμως αυτή ήταν η εφηβική εικόνα της διάσημης ποπ σταρ η οποία θα βρεθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα και στο Ολυμπιακό Στάδιο, για να δώσει μια μεγάλη συναυλία στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας της με τίτλο «Lady Gaga's artRAVE: the ARTPOP Ball».

Στα 28 της μόλις χρόνια η Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα, που πήρε το ψευδώνυμό της από τον στίχο του τραγουδιού των Queen «Radio Ga-Ga», έχει καταφέρει να θεωρείται ως η διάδοχος της Μαντόνα στον θρόνο της διεθνούς ποπ σκηνής, είναι η καλλιτέχνιδα με τους περισσότερους καταγεγραμμένους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο τους οποίους η ίδια αποκαλεί «Μικρά Τερατάκια», έχει ερμηνεύσει κάποια από τα πιο επιτυχημένα τραγούδια όλων των εποχών, έχει σαρώσει τα μουσικά βραβεία, συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους πλουσιότερους εκπροσώπους της διεθνούς σόουμπιζ, ενώ έχει αφήσει άφωνους με τις κάτι παραπάνω από εκκεντρικές εμφανίσεις της ακόμη και τους πλέον τολμηρούς.

Το αντιφατικό αυτό κορίτσι, που μέχρι τα 16 του πάλευε με την ανορεξία και τη βουλιμία, ήθελε πάση θυσία να αποκτήσει φήμη και τα κατάφερε.
Με το παραπάνω μάλιστα. Μεγαλωμένη σε μια οικογένεια χωρίς μεγάλες οικονομικές δυνατότητες τόλμησε να ονειρευτεί ένα λαμπερό μέλλον για εκείνη και το κατέκτησε στηριζόμενη αποκλειστικά στις δικές της δυνάμεις.
Τι κι αν χρειάστηκε να ζει για χρόνια σ' ένα άθλιο διαμέρισμα της Νέας Υόρκης μακριά από την οικογένειά της και να τρέφεται με ό,τι πρόχειρο έβρισκε. Πίστεψε στις δυνάμεις, στον εαυτό της και στο ταλέντο της και έγινε το νέο ποπ είδωλο.
Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το πρώτο της άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2008 με τίτλο «The Fame» το αφιέρωσε σε όσους αποζητούν τη φήμη. Μόνο που η τόσο γρήγορη και τόσο σαρωτική επιτυχία ξεπέρασε ακόμη και τις δικές της αισιόδοξες προβλέψεις.
Το άλμπουμ αυτό πούλησε 15 εκατ. αντίτυπα, κατακτώντας μία θέση ανάμεσα στους πιο επιτυχημένους δίσκους όλων των εποχών και μέσα σε λίγους μήνες η Λέιντι Γκάγκα κατάφερε να γίνει σταρ πρώτης γραμμής.
Τα επόμενα δύο άλμπουμ της, το «Born This Way» και το πρόσφατο «Artpop», απλώς επιβεβαίωσαν πως αυτό το αλλοπρόσαλλο, δυναμικό αλλά ταλαντούχο κορίτσι ήρθε για να μείνει.
Υποστηρίζει ότι μυστικό της επιτυχίας της είναι η αυθεντικότητά της. Τολμά να κάνει και να υποστηρίξει αυτά που νιώθει και πιστεύει χωρίς να φοβάται κανέναν και τίποτα.
Εμφανίζεται δημόσια σχεδόν ημίγυμνη ή ακόμη και φορώντας τουαλέτα φτιαγμένη από... μπριζόλες, πουλώντας την εκκεντρικότητά της τόσο μουσικά όσο και μέσα από τις ακραίες ενδυματολογικές επιλογές της.
Παράλληλα δείχνει να ενδιαφέρεται για όσα συμβαίνουν γύρω της και προσφέρει τη βοήθειά της σε σημαντικούς ανθρωπιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς, κάνοντας ακόμη και αυτούς που την κατηγορούν να παραδέχονται πως είναι ξεχωριστή.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΚΑ
ankouka@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...