economy - Το Βέλγιο τελευταίος σταθμός του Κινέζου Προέδρου - Για πρώτη φορά Κινέζος Προέδρος στις Βρυξέλλες-(Φωτό+Βίντεο)

Στις Βρυξέλλες έφτασε ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Ζινπίγκ, ο πρώτος Κινέζος ηγέτης που επισκέπτεται τα ευρωπαϊκά όργανα.
ΟΙ Βρυξέλλες αποτελούν τον τελευταίο σταθμό της μίνι ευρωπαϊκής περιοδείας του Κινέζου Προέδρου μετά την Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Μετά από μία δύσκολη ψυχροπολεμική περίοδο στις εμπορικές τους σχέσεις, Κίνα και ΕΕ άλλαξαν σελίδα.
Η ΕΕ απέσυρε την έρευνα για πρακτικές επιδοτήσεων στην αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Κίνας ενώ εκείνη δεν πρόκειται λάβει μέτρα κατά των Ευρωπαϊκών κρασιών.
Η Κίνα άλλωστε είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της ΕΕ μετά τις Η.Π.Α. Παρόλα αυτά, μόλις το 2% των άμεσων ξένων επενδύσεων της ΕΕ κατευθύνεται στη χώρα.
Το διμερές εμπόριο ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει διπλασιαστεί από το 2003 με τις εξαγωγές στην Ασιατική χώρα να έχουν αγγίξει τα 148 δισ. ευρώ και τις εισαγωγές από αυτή τα 280 δισ. ευρώ το 2013.
Η ανταποκρίτρια του Euronews στις Βρυξέλλες, Έφη Κουτσοκώστα μεταδίδει.
«Η Κίνα έκανε τις πιο γενναίες μεταρρυθμίσεις των τελευταίων τριών δεκαετιών, λίγους μήνες αφότου ανέλαβε την Προεδρία της χώρας ο 60χρονος Σι Ζινπίγκ. Αυτό κάνει τους Ευρωπαίους να ελπίζουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον για τις οικονομικές τους δραστηριότητες στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...