Στο «papamobile» ανέβασε παλιό του φίλο ο ποντίφικας

Ο ποντίφικας αναγνώρισε τον παλιό του φίλο ανάμεσα στους 80.000 πιστούς και τον κάλεσε να ανέβει στο παπικό όχημα
Δε σταματάει να εντυπωσιάζει ο Πάπας Φραγκίσκος με την αμεσότητα και τη φιλική συμπεριφορά του, που απέχει παρασάγγας από τον τρόπο με τον οποίο εκφράζονταν οι προκαθήμενοί του.



Μπορεί πριν λίγους μήνες να είχε «φιλοξενήσει» στο παπικό όχημα έναν παλιό του φίλο που είχε εντοπίσει ανάμεσα στο πλήθος, αλλά δεν ήταν η μοναδική φορά όπως φαίνεται.


Σήμερα, Τετάρτη, μετά την ομιλία του κατέβηκε με το «papamobile» στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για την καθιερωμένη του συνάντηση με τους πιστούς, όταν ξαφνικά σταμάτησε, δείχνοντας με το χέρι του προς το μέρος του πλήθους.


Λίγη ώρα αργότερα το προσωπικό του Βατικανού επέτρεψε σε έναν άνδρα να πλησιάσει το όχημα του ποντίφικα και στη συνέχεια του έδωσε τη δυνατότητα να ανέβει σε αυτό.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου ο άνδρας είναι παλιός φίλος του Πάπα Φραγκίσκου. Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για λίγα λεπτά, αφού αρχικά ο ποντίφικας τον αγκάλιασε σφιχτά.
Αργότερα το παπικό όχημα συνέχισε την πορεία του με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να χαιρετά τους 80.000 συγκεντρωμένους, εκ των οποίων πολλούς νέους.


Μάλιστα, ένας αγόρι του φώναξε: «Φραντσέσκο, είσαι μοναδικός» και εκείνος απάντησε: «Κι εσύ είσαι. Δεν υπάρχει κανείς άλλος όπως εσύ».
phgh

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...