ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ - ΜΠΕΝΦΙΚΑ 0-0 Με 9 η Μπενφίκα «έκλεισε» το σπίτι της Γιουβέντους


Τελικά το 2-1 στο «Ντα Λουζ» αποδείχθηκε αρκετό για την Μπενφίκα. Οι Πορτογάλοι απέσπασαν ισοπαλία 0-0 από την Γιουβέντους στο Τορίνο και θα… επιστρέψουν σε αυτό σε 13 μέρες, στις 14 Μαϊου, καθώς εξασφάλισαν την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Σεβίλλη!


Η Μπενφίκα άντεξε στο βροχερό (στο δεύτερο ημίχρονο) «Γιουβέντους Στάντιουμ», παίζοντας άμυνα… από το 10ο λεπτό, αγωνιζόμενη με 10 παίκτες από το 67' (αποβολή Πέρες) και με 9 από το 90'+1' ως το 90'+8' καθώς τραυματίστηκε ο Γκαράι ενώ είχαν γίνει και οι τρεις αλλαγές!
Ένα ματς με πολλές χαμένες ευκαιρίες για την Γιουβέντους και πολλά νεύρα στο τέλος. Από αυτά ήρθαν άλλες δύο αποβολές, σε παίκτες του πάγκου, μία για κάθε ομάδα στο 89' (Βούτσινιτς - Μάρκοβιτς), σε μια αναμέτρηση που ο 21χρονος Σλοβένος τερματοφύλακας των Πορτογάλων, Ζαν Ομπλάκ, με τις αποκρούσεις του έδωσε, ουσιαστικά, την πρόκριση στην ομάδα του.
Μεγάλη η απογοήτευση για την Γιουβέντους, η οποία είναι η «οικοδέσποινα» του τελικού, αλλά θα αναγκαστεί να τον παρακολουθήσει από την τηλεόραση (ή από την εξέδρα, στη θύρα των επισήμων) και όχι αγωνιζόμενη, διεκδικώντας το τρόπαιο. Ένα τρόπαιο που θα «ψάξει» για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μπενφίκα (έχει δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών, το 1961 και το 1962).
Μονόλογος, αλλά όχι γκολ
Με εξαίρεση το πρώτο 10λεπτο, στο οποίο η Μπενφίκα μπήκε επιθετικά, όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν μονόλογος για την Γιουβέντους. Αυτή επιτέθηκε, είχε τις καλές στιγμές (8' Πίρλο, 20' Βιδάλ, 24' Τέβες, 29' Λιχτστάινερ, 32', 42' Πίρλο) και τις μεγάλες ευκαιρίες με τους Τέβες στο 43' (δεν έκανε την προβολή σε κενή εστία) και Βιδάλ στο 45'+1' (έδιωξε με κεφαλιά πάνω στη γραμμή ο Λουιζάο).
Στο δεύτερο ημίχρονο, υπό βροχή, η Μπενφίκα έδειξε αρχικά επιθετικές διαθέσεις, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία με τον Ροντρίγκο στο 50', αλλά άμεσα η Γιουβέντους ξαναπήρε τα ηνία και ουσιαστικά, μετά την αποβολή του Πέρες στο 67', έπαιξε στο μισό γήπεδο τους φιλοξενούμενους. Όμως βρήκε μπροστά της τον Ομπλάκ, ο οποίος αρνήθηκε το γκολ στους Πίρλο (62'), Τέβες (70') και Κάσερες (90'+7'), ενώ ο Λιχτστάινερ «σπατάλησε» μεγάλη ευκαιρία στο 80'. Παράλληλα, ζήτησε πέναλτι στο 65' σε (εξ' επαφής, σχεδόν) απλωμένο χέρι του Γκαράι σε κεφαλιά του Γιορέντε.
Τα νεύρα ήταν πολλά στο τέλος, η Μπενφίκα πάλεψε με 9 στα τελευταία 7 λεπτά και τελικά πανηγύρισε τη σπουδαία πρόκριση. Μία χρονιά μετά την αποτυχία της παντού (φιναλίστ στον τελικό του Europa League, του Κυπέλλου Πορτογαλίας και χαμένο πρωτάθλημα μέσα από τα χέρια της), μπορεί να πάρει 4 τίτλους! Ηδη έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Πορτογαλίας και είναι στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας και του Λιγκ Καπ (και στους δύο απέναντι στη Ρίο Αβε) και στον τελικό του Europa League.
Εμπόδιο σε αυτό, οι απουσίες, καθώς αποβλήθηκαν οι Μάρκοβιτς και Πέρες, ενώ ο Σάλβιο συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες!
ΣΚΟΡΕΡ:
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 89' Βούτσινιτς (στον πάγκο) - 67' Πέρες (2η κίτρινη), 89' Μάρκοβιτς (στον πάγκο)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 64' Ασαμόα - 56' Ροντρίγκο, 61' Πέρες, 82' Ομπλάκ, 90'+6' Σάλβιο
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Μπονούτσι (73' Τζιοβίνκο), Κιελίνι, Κάσερες, Λιχτστάινερ, Πίρλο, Βιδάλ (79' Μαρκίζιο), Πογκμπά, Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε (78' Οσβάλντο).
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Ομπλακ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ, Πέρες, Γκαϊτάν (76' Σάλβιο), Μάρκοβιτς (86' Σουλεϊμάνι), Ροντρίγκο (69' Αλμέιδα), Λίμα.
Επιμέλεια: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...