ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΣΕΒΙΛΛΗ 3-1 Από το... πουθενά η Σεβίλλη στον τελικό!


Μόλις στην τρίτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, η Σεβίλλη κατάφερε να σκοράρει με τον Εμπιά, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων και να πάρει εκείνη την πρόκριση για τον τελικό του Europa League παρά την ήττα της με 3-1 από τη Βαλένθια.


Οι «νυχτερίδες» ήταν καλύτερες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ανέτρεψαν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, δεν κινδύνεψαν επί της ουσίας από τους Σεβιγιάνους, όμως έμειναν με την... πίκρα του αποκλεισμού.
Πλέον η Σεβίλλη θα είναι το βράδυ της 14ης Μαΐου στο Τορίνο και με αντίπαλο την Μπενφίκα θα προσπαθήσει να κατακτήσει το τρόπαιο όπως το 2006 και το 2007.
Η ομάδα του Χουάν Αντόνιο Πίτσι, φρόντισε να... μηδενίσει το σκορ πριν ακόμα από τη συμπλήρωση ημιώρου στο παιχνίδι, καθώς στο 26' προηγήθηκε με 2-0 ισοφάρισε το σκορ στη Σεβίλλη και έβαλε τις δύο ομάδες σε κοινή αφετηρία.

Στο 14' ο Φεγκουλί μπήκε από δεξιά στη μεγάλη περιοχή έκανε την ντρίπλα και με αριστερό διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπέτο κάνοντας το 1-0!
Και πριν προλάβει η Σεβίλλη να... ανασυνταχθεί, ήρθε και το δεύτερο χτύπημα. Ο Ζόνας έπιασε τη δυνατή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι η μπάλα χτύπησε στο κίπερ Μπέτο, κατέληξε στα δίχτυα και η Βαλένθια έκανε το 2-0, σκορ με το οποίο ισοφάρισε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.
Η Σεβίλλη προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε κοντά στο γκολ στο 36' όμως ο Ρέγιες έδειξε υπερβολικά σίγουρος στο πλασέ που έκανε και ο Ντιέγκο Άλβες έκανε την... απόκρουση του αγώνα.
Και στο δεύτερο μέρος η Βαλένθια έδειχνε να ψάχνει το γκολ περισσότερο. Είχε την κατοχή της μπάλας και τελικά έφθασε στον στόχο της στο 69' όταν μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Ματιέ κι εκείνος με δυνατή προβολή έδωσε σκορ πρόκρισης (3-0) στις «νυχτερίδες».
Οι γηπεδούχοι έψαξαν το τέταρτο γκολ αλλά η Σεβίλλη έδειξε να έχει περισσότερες ανάσες και προσπάθησε να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή. Μάλιστα πήγε να σκοράρει στο 90' αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε ο Μορένο πέρασε λίγο άουτ.
Κι εκεί που το «Μεστάγια» άρχισε να έχει πανηγυρική διάθεση με το παιχνίδι να πλησιάζει στο τέλος, «χτύπησε» ο Εμπία. Με δυνατή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (3-1) και την ομάδα του στον τελικό της διοργάνωσης!
Σκόρερ: 14' Φεγκουλί, 26' αυτ. Μπέτο, 69' Ματιέ - 90+4' Εμπιά
Διαιτητής:Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)
Κόκκινες: -
Κίτρινες: 53' Μπερνάτ, 73' Φεγκουλί, 82' Ντιέγκο Άλβες, 90+4' Ματιέ - 86' Καρίσο
Βαλένθια (Χουάν Αντόνιο Πίτσι): Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Κεϊτά, Παρέχο (78' Φουέχο), Φεγκουλί, Πιάτι (61' Καρτάμπια), Ζόνας (85' Μπαραγκάν), Βάργκας
Σεβίλλη (Ουνάι Έμερι): Μπέτο, Φερνάντο Ναβάρο (72' Μορένο), Φάτσιο, Παρέχα, Κόκε, Καρίσο, Εμπιά, Ράκιτιτς, Βιτόλο, Ρέγιες (79' Μαρίν), Μπάκα (66' Γκαμέιρο)
Επιμέλεια: ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...