ΝΙΚΗΣΕ 3-1 ΤΗΝ ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΣΤΟ «ΟΛΙΜΠΙΚΟ» Κούπα για Νάπολι στον επεισοδιακό τελικό! (vds)

Η Νάπολι είναι Κυπελλούχος Ιταλίας για πέμπτη φορά στην ιστορία της. Επικράτησε 3-1 της Φιορεντίνα στον τελικό που έγινε στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, ο οποίος άρχισε με 45λεπτη καθυστέρηση λόγω επεισοδίων.

Η αναμέτρηση «στιγματίστηκε» από τα σοβαρά επεισόδια που έγιναν αρκετές ώρες πριν την προγραμματισμένη έναρξή του (στις 22:00), που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ενός οπαδού της Νάπολι και τον τραυματισμό άλλων τριών ατόμων.
Λίγο έλειψε να μη γίνει το ματς, αλλά μετά από διαβουλεύσεις, αποφάσισε να διεξαχθεί κανονικά.
Η Νάπολι μπήκε δυνατά στον τελικό και με δύο γκολ του Ινσίνιε στο 11' και στο 17' προηγήθηκε γρήγορα με 2-0 και έγινε το αφεντικό. Η Φιορεντίνα προσπάθησε να ξεπεράσει το σοκ και κατάφερε να αντιδράσει, μειώνοντας στο 28' με τον Βάργκας. Μάλιστα, πέτυχε και άλλο ένα γκολ στο 45' με τον Ακουιλάνι, το οποίο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, αν και ο σκόρερ καλυπτόταν, ενώ ο Ροντρίγκες, που ήταν δίπλα του, ήταν «εκτεθειμένος».
Στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα πήρε την κατοχή μπάλας, καθώς η Νάπολι έδειξε ότι είχε περισσότερο ως στόχο να διατηρήσει τα κεκτημένα και όχι να σιγουρέψει τη νίκη. Θα μπορούσε να το κάνει αυτό με τον Πάντεφ στο 74', αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Νέτο.
Η Νάπολι έμεινε με 10 παίκτες στο 79' λόγω αποβολής του Ινλέρ με 2η κίτρινη (μπορούσε να είχε αποβληθεί και λίγο νωρίτερα) και στάθηκε τυχερή στο 85' καθώς ο Ιλισιτς θα μπορούσε να πετύχει το 2-2 αλλά αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Ρέινα!
Τελικά όχι μόνο δεν ήρθε η ισοφάριση, αλλά οι «Παρτενοπέη» πανηγύρισαν και πριν το σφύριγμα της λήξης, με το γκολ του Μέρτενς στο 90'+2', με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.
Mάλιστα, ο Μάρεκ Χάμσικ αξιοποίησε το γεγονός ότι έγινε αλλαγή στο 63' και... πρόλαβε να βάψει τα μαλλιά του μπλε πριν την απονομή, για να πανηγυρίσει με αυτό τον τρόπο την κατάκτηση του Κυπέλλου!
ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Νέτο, Τόμοβιτς, Ροντρίγκες, Σάβιτς, Πασκουάλ (56' Μ. Φερνάντες), Πιζάρο, Ακουιλάνι (82' Μάτρι), Βάργκας, Χοακίν (72' Ρόσι), Μπόρχα Βαλέρο, Ιλισιτς.
NΑΠOΛI: Ρέινα, Ενρίκε, Φερνάντες, Ραούλ Αλμπιόλ, Γκουλάμ, Ζορζίνιο, Ινλέρ, Ινσίνιε (81' Μπεχράμι), Χάμσικ (63' Μέρτενς), Καγιεχόν, Ιγκουαΐν (70' Πάντεφ).
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...