Κίνα: Μαζική παραγγελία 3.000 ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και ταξί της BYD ( picture+video )

Τους τελευταίους μήνες, τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία της έχουν κάνει θεαματική είσοδο στις αγορές της Βρετανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βραζιλίας και άλλων χωρών. Ωστόσο, η καλύτερη διαφήμιση για την κινεζική εταιρεία Build Your Dreams (BYD) είναι η τελευταία παραγγελία που έλαβε - η μεγαλύτερη στη δεκαετή ιστορία της - για χιλιάδες λεωφορεία και ταξί από την πόλη Χανγκζού.

Βάσει της συμφωνίας, η οποία πιστεύεται ότι είναι μία από τις μαζικότερες για ηλεκτροκίνητα οχήματα παγκοσμίως, η BYD καλείται να προμηθεύσει την πόλη με 2.000 λεωφορεία μεγάλης αυτονομίας και 1.000 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που θα αξιοποιηθούν ως ταξί. Τα πρώτα 1.000 λεωφορεία και 500 ταξί θα παραδοθούν πριν από το τέλος του έτους.

«Σήμερα η αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων αναπτύσσεται και οι τεχνολογίες έχουν ωριμάσει στο βαθμό που μπορεί να τις υιοθετήσει οποιαδήποτε αστική αρχή μεταφορών», δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής επιτροπής του Χανγκζού Γκονγκ Ζενγκ με αφορμή την υπογραφή της σημαντικής συμφωνίας, κάνοντας λόγο για «σημείο καμπής». «Το Χανγκζού είναι ένα πανέμορφο μέρος με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, ενώ αποτελεί και σπουδαίο περιβάλλον για επενδύσεις», είπε από την πλευρά του ο ιδρυτής και πρόεδρος της BYD Γουάνγκ Τσουανφού.


Το Χανγκζού, κατά μήκος του ποταμού Κιαντάνγκ, δεν έχει μείνει ανεπηρέαστο από το διογκούμενο πρόβλημα ρύπανσης του ατμοσφαιρικού αέρα που πλήττει πολλές κινεζικές πόλεις. Μόλις το περασμένο Σάββατο, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της πόλης με αφορμή τα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης να κατασκευάσει αποτεφρωτήρα αποβλήτων, εν μέσω φόβων ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιδεινώσει περαιτέρω την ποιότητα του αέρα που αναπνέουν.

Ηλεκτροκίνητο λεωφορείο διανύει 1.125 χλμ. σε ένα 24ωρο
Κι ενώ η BYD κατέρριψε ρεκόρ παραγγελιών, ένα άλλο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, του αμερικανικού ομίλου Proterra, έσπασε το ρεκόρ των περισσότερων χιλιομέτρων που έχει διανύσει ένα τέτοιο όχημα μέσα σε 24 ώρες: 1.125 χιλιόμετρα. Το λεωφορείο ταξίδευε με μέση ταχύτητα 47 χιλιομέτρων την ώρα και ανεφοδιαζόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα στους σταθμούς ταχείας φόρτισης του ομίλου.






phgh

...BYDCompany

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...