Σύμβουλος του Ερντογάν κλωτσάει συγγενή νεκρού στην Σομά -O Ερντογάν αναγκάστηκε να κρυφτει σε ένα τοπικό σουπερ μάρκετ προκειμένου να αποφύγει την οργή του πλήθους.

Μεγάλες αντικυβερνητικές και αντικαπιταλιστικές διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία με αφορμή την τραγωδία που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο στη Σoμά.
Η οργή στη χώρα ξεχειλίζει, με αποδέκτη τον Ταγίπ Ερντογάν, που έφθασε στο σημείο να δηλώσει ότι «αυτά συμβαίνουν σε όλα τα ανθρακωρυχεία και είναι φυσιολογικό». Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση λάμβανε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, προκαλώντας την οργή των συνδικάτων που μιλούν ξεκάθαρα για δολοφονία εργατών. Όπως σημειώνουν όταν τα ορυχεία ανήκαν στο κράτος, σχεδόν κανένα ατύχημα δεν είχε συμβεί. Αντιθετα, όταν αυτά πέρασαν στα χέρια των ιδιωτών, οι κανόνες ασφαλείας, μπήκαν σε δεύτερη μοίρα από τους εργολάβους που το μόνο που επεδίωκαν ήταν τα περισσότερα κέρδη.
Photo: Κυνηγημένος απ το πλήθος ο Ερντογάν κρύφτηκε σε τοπικό σούπερ μάρκετ.φωτό via @ypopto_mousiΑπό την πρώτη στιγμή οπότε και βρέθηκα στη Σομά, οι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των θυμάτων έδειξαν στον Ερντογάν ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος.

Απέκλεισαν το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και στη συνέχεια άρχισαν τα γιουχαϊσματα και τις φωνές.

«Δολοφόνε παραιτήσου!», του φώναζαν πονεμένοι και οργισμένοι για τους ανθρώπους τους που έχασαν.

O Ερντογάν αναγκάστηκε να κρυφτει σε ένα τοπικό σουπερ μάρκετ προκειμένου να αποφύγει την οργή του πλήθους. (φωτο)

Στη Σομά, συγγενείς των θυμάτων που βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν δεν βρέθηκαν μόνο αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής

Το γύρο του κόσμου κάνει μέσω των social media η φωτογραφία ενός «κυρίου» με κουστούμι που κλωτσά συγγενή των θυμάτων.
Πρόκειται για τον νούμερο ένα σύμβουλο του Τούρκου Πρωθυπουργού τον Yusuf Yerkel ο οποίος επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να δείξει το σεβασμό του στις οικογένειες των θυμάτων.
 Αρχική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...