Πολιτικη Δήμος Αθηναίων: Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην «έκπληξη» του αουτσάιντερ

Against all odds η Κουμουνδούρου επιμένει ότι ο Σακελλαρίδης μπορεί να μπει σφήνα και να περάσει στον δεύτερο γύρο. Ποντάρουν στο ότι έχει ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητά του.

«Είμαστε στο... τσακ να μπούμε στον β’ γύρο και είναι στο χέρι μας»: με τη φράση αυτή το επιτελείο του Γαβριήλ Σακελλαρίδη αποτυπώνει τις εκτιμήσεις του για το αποτέλεσμα του α’ γύρου στο Δήμο Αθηναίων, ένα αποτέλεσμα που, όπως θεωρούν, είναι ανοιχτό από πολλές πλευρές.
Στο συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» έχουν συγκεκριμένους λόγους να είναι ρεαλιστικά αισιόδοξοι ότι θα είναι τελικώς ο Γ. Σακελλαρίδης αυτός που θα μπει στον β’ γύρο
Στο συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» έχουν εξάλλου συγκεκριμένους λόγους να είναι ρεαλιστικά αισιόδοξοι ότι θα είναι τελικώς ο Γ. Σακελλαρίδης αυτός που θα μπει στον β’ γύρο (αντί του Αρη Σπηλιωτόπουλου;).
Οι λόγοι αυτοί είναι:
  • Η διαπιστωμένη άνοδος της αναγνωρισιμότητας του υποψήφιου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ (που ήταν και το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετώπισε τον πρώτο καιρό της προεκλογικής καμπάνιας). Η αναγνωρισιμότητα ξεκίνησε από ένα ποσοστό της τάξης του 30% -λίγο πάνω δηλαδή από το κομματικό ποσοστό στην Α’ Αθήνας τον Ιούνιο του 2012- και τώρα έχει ξεπεράσει το 75%, υποστηρίζουν από την «Ανοιχτή Πόλη».
  • Η δημοσκοπική πτώση των ποσοστών του Γιώργου Καμίνη, με τον οποίον ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ μοιράζεται εν μέρει κοινή δεξαμενή ψηφοφόρων (συνεπώς, οι απώλειες του ενός μπορεί να είναι κέρδη για τον άλλον). Το γεγονός αυτό εξηγεί εν πολλοίς και το σταθερό μέτωπο του Γ. Σακελλαρίδη προς τον νυν δήμαρχο, για τον οποίον συχνά λέει ότι «απογοήτευσε» τους δημότες, κλείνοντας έτσι το «μάτι» σε εκείνους που τον είχαν ψηφίσει στο β’ γύρο.
  • Η... κρυφή ελπίδα του επιτελείου του Γ. Σακελλαρίδη ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των δημοτών που δεν απαντούν στις δημοσκοπήσεις είναι δικοί του ψηφοφόροι.
  • Το κλίμα και το πλήθος των προεκλογικών του συγκεντρώσεων: η πλατεία Κυψέλης, υποστηρίζουν, ποτέ δεν γνώρισε τόσο μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση σε δημοτικές εκλογές. Τα 600 άτομα στου Γκύζη δεν τα λες και λίγα, ενώ η συγκέντρωση στα Κάτω Πετράλωνα συγκρίνεται μόνο με εκείνη που είχε κάνει στον ίδιο χώρο ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων του 2012.














 Ανεξαρτήτως, ωστόσο, όλων των παραπάνω παραγόντων, πολλά θα κριθούν -όπως αναγνωρίζουν- και από τον «εμφύλιο» πόλεμο μεταξύ των συνδυασμών που αντλούν από τους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και από άλλα όμορα κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...