Πολιτικη -Αγρια κόντρα Ιωαννίδη Τζιτζικώστα και Μπουτάρη-Καλαφάτη

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην κεντρική Μακεδονία και τον δήμο Θεσσαλονίκης- Γαλάζιος «εμφύλιος» Ιωαννίδη-Τζιτζικώστα- Στα «μαχαίρια» Μπουτάρης-Καλαφάτης.
Κλίμα πολέμου επικρατεί στην Κεντρική Μακεδονία, καθώς από την μια έχει ξεσπάσει γαλάζιος εμφύλιος μεταξύ Απόστολου Τζιτζικώστα και Γιάννη Ιωαννίδη, με «καρφιά» της υποψηφίου του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου, ενώ παράλληλα έχει ξεσπάσει και κόντρα μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και το Σταύρου Καλαφάτη.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Ιωαννίδης αποκάλεσε «όψιμο αντιμνημονιακό» τον Απόστολο Τζιτζικώστα, κατηγορώντας τον πως δεν είπε τίποτα για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές. Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ έχουν επιβάλλει την πολιτική τους ατζέντα στον κ. Τζιτζικώστα προκειμένου να τον στηρίξουν.
 Ο Γιάννης Ιωαννίδης αποκάλεσε «όψιμο αντιμνημονιακό» τον Απόστολο Τζιτζικώστα
«Λυπάμαι πραγματικά γιατί ο συνήθως λαλίστατος Απόστολος Τζιτζικώστας δεν βρήκε να πει ούτε μία λέξη για την ιστορική έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, που είναι επιτυχία του λαού μας. Είναι πραγματικά να απορεί κανείς! Η πατρίδα μας πέτυχε έναν δύσκολο στόχο, όλος ο πλανήτης μας συγχαίρει, οι εφημερίδες όλου του κόσμου μιλούν για τεράστια επιτυχία της Ελλάδας και κάποιοι όψιμοι αντιμνημονιακοί σιωπούν με ενοχή. Δυστυχώς, αυτή είναι ακόμη μία απόδειξη για το πώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος επιβάλουν πολιτική ατζέντα στον απερχόμενο περιφερειάρχη, ο οποίος δεν είχε το σθένος να δώσει τα δικαιολογημένα εύσημα σε μία κυβέρνηση που κατάφερε κάτι σημαντικό», δήλωσε ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Παράλληλα και η υποψήφια για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, επιτέθηκε στον Απόστολο Τζιτζικώστα χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητα του ως «το σχέδιο β΄ της ΝΔ. Ο Απόστολος Ττιζικώστας είναι κομμάτι της ΝΔ, όπως και ο Γιάννης Ιωαννίδης, προέρχονται από τα σπλάχνα της ΝΔ», είπε και σημείωσε πως «ο κ. Ιωαννίδης έχει ψηφίσει στη Βουλή όλες τις μνημονιακές πολιτικές και ο κ. Τζιτζικώστας εφαρμόζει όλες τις κυβερνητικές και μνημονιακές επιλογές και η διοίκησή του είναι διάδοχη της διοίκησης του Παναγιώτη Ψωμιάδη».
Από την πλευρά του, ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε στους δύο αντιπάλους τονίζοντας πως δεν έχει καμία κομματική «γραμμή» και υποστήριξε ότι αντίθετα από την κ. Χαραλαμπίδου και τον κ. Ιωαννίδη, η παράταξη του έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
«Δεν είμαι κανένα πλάνο κανενός κόμματος, δεν παίρνουμε γραμμή από κανέναν», είπε ο κ. Τζιτζικώστας
«Δεν είμαι κανένα πλάνο κανενός κόμματος, δεν παίρνουμε γραμμή από κανέναν. Δεν μπήκαμε και δεν πρόκειται να μπούμε σε διαπραγματεύσεις, δεν δεχόμαστε όρους και προϋποθέσεις από κανένα πρόσωπο, κανένα κόμμα, δεν κάνουμε συμφωνίες με κανέναν, ούτε για πρόσωπα, ούτε για θέσεις, ούτε για πολιτικές θέσεις», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας. Παράλληλα επέμεινε ότι η παράταξη του είναι ανεξάρτητη με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, η οποία λειτουργεί χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς και θέλει να ενώσει και όχι να διαχωρίσει.
Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης εξέφρασε την άποψη ότι εάν ο Σταύρος Καλαφάτης εκλεγεί θα είναι εξαιρετικός δήμαρχος, ωστόσο είπε πως ο Γιάννης Μπουτάρης έχει κάνει έργο, αν και ξεκαθάρισε πως διαφωνεί με κάποιες απόψεις του.
Μάχη Μπουτάρη-Καλαφάτη για τον δήμο Θεσσαλονίκης
Παράλληλα, κόντρα ξέσπασε και μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Σταύρου Καλαφάτη, με τους δύο υποψηφίους δημάρχους να ανταλλάσσουν αιχμηρές ανακοινώσεις.
Ο κ. Μπουτάρης κατηγορεί τον κ. Καλαφάτη πως ως υπουργός δεν προώθησε ζητήματα της Θεσσαλονίκης
«Καλωσορίζουμε τον κ. Σταύρο Καλαφάτη στην πόλη και χαιρετίζουμε τη δήλωσή του ότι έρχεται για να δουλέψει για τη Θεσσαλονίκη. Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι υπόσχεται όσα ήδη πέτυχε η "Πρωτοβουλία'' (εξωστρέφεια, ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ενίσχυση του τουρισμού για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, υποστήριξη της αστικής επιχειρηματικότητας, δικτύωση των φορέων της πόλης κλπ) και υιοθετεί τον προγραμματικό μας στόχο για τη δημιουργία μητροπολιτικής διοίκησης στη Θεσσαλονίκη», σχολίασε η παράταξη του κ. Μπουτάρη.
Στην ανακοίνωση της, η παράταξη του κ. Μπουτάρη κατηγορεί τον κ. Καλαφάτη πως ως υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν προώθησε ζητήματα της Θεσσαλονίκης και τώρα έρχεται να δώσει εύκολες υποσχέσεις, ενώ υπενθύμισε ότι ψήφισε στη Βουλή ένα προς ένα όλα τα μέτρα που έπληξαν ανεπανόρθωτα την τοπική αυτοδιοίκηση.
«Ακόμα και το ''ντεμέκ" έχει τα όριά του», απαντά ο Σταύρος Καλαφάτης
Aπό την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε τον Γιάννη Μπουτάρη για επίδειξη αλαζονείας και του καταλόγισε «εμμονή στο μηδενικό του έργο και στην "εικονική πραγματικότητα" που κατασκευάζει μακριά από όσα ζουν και ξέρουν οι Θεσσαλονικείς».
Ο κ. Καλαφάτης μίλησε για δραματική αλλαγή στην εικόνα της πόλης προς το χειρότερο και σημείωσε: «Αναρωτιέμαι αν έχει περπατήσει ποτέ εκτός κέντρου ο κ. Μπουτάρης. Γιατί Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το Λιμάνι, η Αριστοτέλους και η Τσιμισκή. Τον καλώ να περπατήσουμε μαζί σε γειτονιές, να πάμε στην Ξηροκρήνη, στο Σταθμό, στην Εγνατία, στην Κασσάνδρου, στην Ανατολικής Θράκης, στην Τούμπα, στην Αγία Μαρίνα, στο Ντεπώ, να ακούσει τους πολίτες. Να δει ότι η πόλη είναι βρώμικη και σκοτεινή. Ακόμα και δίπλα ή μπροστά στο δημαρχείο. Το μόνο που έχει ''βελτιωθεί'', είναι ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης… νομοτεχνικά, για να μπορεί να είναι ξανά υποψήφιος. Για μένα δεν έχει σημασία, διότι έτσι κι αλλιώς, για να αντιμετωπίσω τον κ. Μπουτάρη είμαι εδώ. Ακόμα και το "ντεμέκ" έχει τα όριά του», είπε ο Σταύρος Καλαφάτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...