Πολιτική- Με δάκρυα στα μάτια ο Μπούκουρας αποκήρυξε τη Χρυσή Αυγή

«Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει; Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή», είπε στην ομιλία του ο προφυλακισμένος βουλευτής Κορινθίας - Αλεξόπουλος: Δεν γνωριζα για την εγκληματική δραστηριότητα της ΧΑ - Κουνούσαν χαρτονομίσματα στον αέρα οι χρυσαυγίτες βουλευτές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας νυν και πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μεταξύ των οποίων και οι προφυλακισμένοι Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας που κατηγορούνται για οπλοκατοχή.

Συναισθηματικά φορτισμένη ήταν η ομιλία του βουλευτή Κορινθίας Στάθη Μπούκουρα. «Ποιο είναι το έγκλημα; Τι έχω κάνει πείτε μου;», τόνισε κλαίγοντας ο κ. Μπούκουρας και συνέχισε: «Στέκομαι όρθιος με ψυχοφάρμακα. Προέρχομαι απ' το ΠΑΣΟΚ. Ο Ανδρέας Παπανδρέου με έκανε εθνικιστή. Είναι κακό; Η Ελλάδα στους Έλληνες, έλεγε...».

Η συζήτηση περιλαμβάνει και τις υποθέσεις του κ. Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου -για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και του κ. Νίκου Μίχου για παράνομη οπλοκατοχή και ναρκωτικών ουσιών.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι δεν γνώριζε για την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής και πως «το βίντεο Κασιδιάρη - Μπαλτάκου αποδεικνύει ότι η ΧΑ είχε κρυφή ατζέντα από τους βουλευτές που δεν συμμετείχαμε στα κομματικά όργανα αλλά και από τους απλούς υποστηρικτές».

Η συγκεκριμένη αναφορά φαίνεται πως εκνεύρισε τους βουλευτές του φιλοναζιστικού κόμματος με αποτέλεσμα ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης να φωνάζει «Αριστα Αλεξόπουλε» και οι υπόλοιποι να του κουνούν χαρτονομίσματα, θέλοντας να υπονοήσουν ότι η ανεξαρτητοποίηση του οφείλεται σε χρηματισμό!

Πάντως, ο κ. Αλεξόπουλος υποστήριξε ότι οι κατηγορίες που του αποδίδουν οι ανακρίτριες δεν προκύπτουν από το περιεχόμενο της δικογραφίας και πρόσθεσε «μόνο επειδή ήμουν μέλος της ΧΑ μου αποδίδονται κατηγορίες από πράξεις και συνομιλίες άλλων προσώπων. Δεν ήμουν μέλος ούτε συμμετείχα σε επιτροπές και κεντρικά συμβούλια ή πειθαρχικά που επέβαλλαν ποινές σε όποια μέλη παρεκτρέπονταν. Οι βουλευτές που δεν συμμετείχαμε στα όργανα δεν είχαε επιρροή. Μόνο για τα νομοσχέδια ήμασταν. Δεν είχαμε εικόνα για τις εγκληατικές ενέργειες».

Σε άλλο σημείο ο ανεξάρτητος πλεον βουλευτής Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος είπε: «Παρακολουθούσα μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες όπως οι περισσότεροι πολίτες. Δεν είχα τρόπο να σταματήσω ούτε να ελέγξω και αποστασιοποιήθηκα. Η Χ.Α. από κατήγορος του πολιτικού συστήματος μετατράπηκε σε κατηγορούμενος. Θα μπορούσα να έχω διαφοροποιηθεί νωρίτερα, το κατανοώ και ήταν λάθος αλλά αντιλαμβάνεστε τις δυσκολίες μιας τέτοιας απόφασης» και συμπλήρωσε: «Μετά την δολοφονία άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά την ανεξαρτητοποίησή μου καθώς το πατριωτικό μου ήθος δεν μου επιτρέπει τετοιες πρακτικές».

Πέραν αυτών ο βουλευτής ανέφερε ότι με εντολή Μιχαλολιάκου υπήρξε ξυλοδαρμός στελέχους της Χ.Α. που αποχώρησε από το κόμμα και υποστήριξε: «Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος θα έστρεφε ενέργειες ξυλοδαρμού εναντίον μου και εναντίον της οικογένειας μου».


Με ειδικό σχέδιο στη Βουλή Γερμενής - Μπούκουρας

Εν τω μεταξύ, σε θωρακισμένη κλούβα και συνοδεία Αστυνομικής Δύναμης έφτασαν στη Βουλή λίγο πριν τις 12:15 οι προφυλακισμένοι βουλευτές της ΧΑ, Γιώργος Γερμενής και Στάθης Μπούκουρας, προκειμένου να λάβουν μέρος στη συνεδρίαση για τις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών του κόμματος.

Οι άνδρες της ασφάλειας της Βουλής ακολούθησαν ειδικό σχέδιο προκειμένου να αποφύγουν κάμερες και δημοσιογράφους.



Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κλούβα του Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ εισήλθε στο γκαράζ του Μεγάρου από την είσοδο της οδού Αμαλίας.



Οι δύο προφυλακισμένο βουλευτές, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο κέντρο της Αθήνας από τα σωφρονιστικά καταστήματα Κορυδαλλού και Ναυπλίου αντίστοιχα, εισήλθαν στο κτίριο από την υπόγεια είσοδο, πίσω από τη λεωφόρο Β. Σοφίας, από την οποία συνήθως εισέρχονται τα σχολεία που επισκέπτονται τον χώρο.



Ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται στο υπόγειο και μέσω εσωτερικής σκάλας οδηγήθηκαν σε σημείο κοντά στην είσοδο της Ολομέλειας. Οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές βρίσκονται στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων, στην οποία μπήκαν από διαφορετικές πόρτες.

Στα δύο χωρίστηκε η Χρυσή Αυγή


Οι χρυσαυγίτες βουλευτές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Ο προφυλακισμένος Στάθης Μπούκουρας και ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί κάθισαν στα πίσω έδρανα μεταξύ ΝΔ και ΑΝΕΛμακριά από τις θέσεις των χρυσαυγιτών, ενώ ο επίσης προφυλακισμένος Γ.Γερμενής κάθισε στα έδρανα της Χρυσής Αυγής.



Φόβοι για θερμό επεισόδιο

Τις τελευταίες ώρες η Βουλή έχει κατεβάσει τα «ρολά», υπό τον φόβο δημιουργίας θερμού επεισοδίου από μέλη της Χρυσής Αυγής, εμποδίζοντας την είσοδο ακόμα και σε πολίτες που έχουν άδεια εισόδου.

Την σχετική καταγγελία έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου στην ολομέλεια ζητώντας εξηγήσεις για το γεγονός ότι έχει απαγορευτεί η είσοδος σε εκπροσώπους φορέων. Ο προεδρεύων Γιώργος Καλαντζής εξήγησε ότι με απόφαση του Προέδρου έχει απαγορευτεί η είσοδος έως την μια το μεσημέρι.



Από την άλλη ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης κατήγγειλε ότι «το προεδρείο κλείδωσε τη Βουλή και απαγόρευσε την είσοδο σε πολίτες. Είναι χούντα παράνομη διαδικασία. Εξηγήστε μας τι φοβάστε και βλέπουμε αυτή την άθλια εικόνα. Υπάρχουν πολίτες που έχουν άδεια και δεν τους αφήνουν να μπουν. Τι φοβάστε;. Έχουν έρθει οι γονείς του προφυλακισμένου βουλευτή και δεν τους αφήνετε να ακούσουν το παιδί τους».



Μάλιστα, σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή, λίγο μετά την άφιξη των κ.κ. Γερμενή και Μπούκουρα, ο κ. Κασσιδιάρης είπε προς τους δημοσιογράφους: «Καλημέρα παιδιά ήρθα να οργανώσω την απόδραση».

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες το αρμόδιο γραφείο της Βουλής δέχθηκε περισσότερες από 50 αιτήσεις άδειας εισόδου ατόμων που ήθελαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Το γεγονός αυτό προφανώς θορύβησε την φρουρά που θεωρεί ότι η Χρυσή Αυγή θα επιχειρήσει να δημιουργήσει θερμό επεισόδιο.

Στην πράξη το κοινοβούλιο ζει σήμερα -για μια ακόμα φορά- πρωτόγνωρες καταστάσεις που πυροδοτούν οι δικαστικές εξελίξεις για τα μέλη της Χρυσής Αυγής αφού για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία της χώρας, προφυλακισμένοι εν ενεργεία βουλευτές μεταφέρθηκαν στη Βουλή με χειροπέδες προκειμένου να συμμετάσχουν σε κοινοβουλευτική διαδικασία.

Πέραν αυτών, το γεγονός αναμένεται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τα μέλη του φιλοναζιστικού μορφώματος προκειμένου να υποστηρίξουν ότι οι εναντίον τους διώξεις είναι πολιτικές.



Ηδη, ο κ. Δημήτρης Κουκούτσης αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία προανήγγειλε ότι «θα ζήσουμε τον απόλυτο εξευτελισμό της κυβέρνησης και της Δημοκρατίας. Θα έρθει ο συναγωνιστής μας Γιώργος Γερμενής και το όλο θέμα κυβέρνησης και Βουλής είναι αν θα έρθει με χειροπέδες ή όχι. Εμείς λέμε να τις φορά και εδώ στην ολομέλεια. Ούτως ή άλλως δέσμιοι είμαστε 10 εκατομμύρια πολίτες. Άλλος ένας ή δύο ή τρείς δεν «λέει» και τίποτα».
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...