Πολιτικη -Ο Τσίπρας πάει Βερολίνο - Μόσχα

Ανω τελεία στο εξαντλητικό πρόγραμμα περιοδειών του ανά τη χώρα -μέρα παραμέρα σε άλλη πόλη- θα βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μία εβδομάδα και για έξι συνολικά ημέρες.

Όχι, καιρός για... ξεκούραση δεν είναι, θα κάνει όμως στροφή το διάστημα αυτό στη ευρωπαϊκή καμπάνια του, ενώ τις ημέρες εκείνες θα επισκεφθεί και τη Μόσχα προσκεκλημένος του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, το επόμενο Σάββατο 10 Μαΐου, ο Αλ. Τσίπρας θα κλείσει κατ’ ουσίαν την ευρωπαϊκή περιοδεία του, πηγαίνοντας στη... «φωλιά του λύκου»: στο Βερολίνο, όπου θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση της γερμανικής αριστεράς (Die Linke).
 
Στη Μόσχα εν μέσω Ουκρανικού

Την επομένη, ταξιδεύει για τη ρωσική πρωτεύουσα, ένα ταξίδι που πραγματοποιείται συν τοις άλλοις σε μία κρίσιμη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή. Ένα ταξίδι που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, θα προσθέσει πολλά στο διεθνές προφίλ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Σημειωτέον, δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Πεκίνο κλιμάκιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (αποτελούμενο από τους Νάντια Βαλαβάνη, Κώστα Ήσυχο και Δημήτρη Λιάκο), μετά από πρόσκληση του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.
Και στις 15 Μαΐου, ο Αλ. Τσίπρας επιστρέφει στη δυτική Ευρώπη, τη φορά αυτή για τις ανάγκες του ενός και μοναδικού, όπως προοιωνίζεται,  eurodebate μεταξύ των διεκδικητών για τη θέση της προεδρίας της Κομισιόν.  Ένα 6ήμερο με διεθνές χρώμα που, όπως προσδοκούν στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου, θα έχει ταυτόχρονα απήχηση στην ελληνική κοινή γνώμη.
Αύριο, Δευτέρα, εξάλλου η (ελληνική) πρωτοβουλία στήριξης της υποψηφιότητας Τσίπρα για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα και αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο εκείνων των προσωπικοτήτων που «ψηφίζουν» Τσίπρα. Και την Πέμπτη, η ίδια πρωτοβουλία διοργανώνει εκδήλωση, με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...