Διεθνη -Ομαδική παραίτηση των αρχισυντακτών στη 'Le Monde'

Οι αρχισυντάκτες καταγγέλουν δυσλειτουργίες και «έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τη διεύθυνση» που τους εμποδίζει να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.

Την παραίτησή τους υπέβαλλαν οι 7 αρχισυντάκτες της «Le Monde», δίνοντας ευρεία δημοσιότητα σε μια κόντρα με την διεύθυνση της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας, που μαίνεται εδώ και μήνες.

Δυσλειτουργίες και έλλειψη εμπιστοσύνης
Η 47χρονη διευθύντρια της εφημερίδας Ναταλί Νουγκαρέντ
«Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούμε πλέον να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα που μας ανατέθηκαν και γι' αυτό το λόγο, παραιτούμαστε από τις θέσεις μας. Εδώ και πολλούς μήνες, αποστείλαμε πολλά υπομνήματα για να επισημάνουμε σημαντικές δυσλειτουργίες καθώς και την έλλειψη εμπιστοσύνης και επικοινωνίας με τη διεύθυνση, που μας εμποδίζει να εκτελέσουμε τα καθήκοντά μας" αναφέρουν οι παραιτηθέντες, σε μήνυμά τους που απευθύνεται στη διευθύντρια της εφημερίδας Ναταλί Νουγκαρέντ και τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου Λουί Ντρεϊφούς.
Οι επτά αρχισυντάκτες προσθέτουν ότι είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες υποθέσεις, έως ότου διοριστεί νέα ομάδα αρχισυντακτών».
Το σχέδιο «κινητικότητας» που άναψε φωτιές
Η Ναταλί Νουγκαρέντ, που ανέλαβε την διεύθυνση της «Le Monde» το 2013, είχε στείλει τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνεργάτες της, το σχέδιό της για μετακίνηση 50 εργαζομένων της σύνταξης σε άλλες υπηρεσίες και κυρίως στα ψηφιακά μέσα, προκαλώντας τις αντιδράσεις των σωματείων των εργαζομένων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...