Αναταράξεις εν όψει, αλλά κρατείστε την ψυχραιμία σας--- Περιορισμένη ήττα ΝΔ από ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει η RBS και εθνικές εκλογές όχι νωρίτερα από το 2015

Αναταράξεις “βλέπει” για το προσεχές μέλλον έκθεση της RBS, ωστόσο συστήνει να μην υπάρξει πανικός. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μεταβλητότητα, αλλά παραμένει θετική για την Ευρώπη.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αναφέρει πως η ανάπτυξη δείχνει σημάδια βελτίωσης ωστόσο το πολιτικό ρίσκο αναδύεται εκ νέου με τις ευρωεκλογές, προσθέτει ωστόσο ότι παραμένει long στις ελληνικές τράπεζες και επιχειρήσεις.

Οι εισηγήσεις της κυβέρνησης για εφαρμογή αναδρομικής φορολόγησης στα κρατικά ομόλογα, αλλά και το πολιτικό ρίσκο που ανακύπτει από τις επερχόμενες ευρωεκλογές πυροδότησε το χθεσινό  sell off στα ελληνικά ομόλογα με τις αποδόσεις των 10ετών να αυξάνεται κατά 50 μονάδες βάσης.

Στη συνέχεια, η εγκύκλιος αποσύρθηκε, ωστόσο οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν γαι το πολιτικό ρίσκο.  Οι δημοσκοπήσεις δίνουν προβάδισμα 2 μονάδων από τη ΝΔ, αναφέρει η RBS, Ωστόσο, η υποστήριξη προς το ΠΑΣΟΚ έχει μειωθεί στο 3-5%, πολύ κάτω από το 12% που είχε στις εθνικές εκλογές του 2012.

Νέα κόμματα, όπως το Ποτάμι με 7,5% κάνουν την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ να φυλλορροεί και μια κακή επίδοσή του μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα της κυβέρνησης, εάν αλλάξει η ηγεσία του, σημειώνει η έκθεση.

Ωστόσο, προσθέτει, οι πιθανότητες για τη διενέργεια εθνικών εκλογών  μετά τις Ευρωεκλογές είναι μόλις 10-15%. Και καταλήγει πως εάν από την κάλπη βγει ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει μεν μεταβλητότητα στην αγορά, όχι όμως και προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας κυβέρνησης εντός του 2014.


Διαβάστε περισσότερα στο: www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...