Κλεμμένος ο «ύμνος» "Stairway to Heaven" των Led Zeppelin;

Το διάσημο συγκρότημα κατηγορείται ότι «έκλεψε» το διάσημο τραγούδι από τους «Spirit», το συγκρότημα με το οποίο περιόδευαν μαζί την δεκαετία του '60
Ο «ύμνος» των Led Zeppelin, το «Stairway to Heaven»  δεν είναι των Led Zeppelin αλλά του συγκροτήματος «Spirit».
Αυτό, τουλάχιστον ισχυρίζονται τα ίδια τα μέλη του συγκροτήματος, «Spirit» που κατηγορούν τους Led Zeppelin ότι τους έκλεψαν το τραγούδι, όταν το άκουσαν τυχαία κατά τη διάρκεια μίας κοινής περιοδείας τους, τη δεκαετία του '60.

Αφορμή στάθηκε η επανακυκλοφορία του «Stairway to Heaven» από τους Led Zeppelin, που οι «Spirit»  -πάση θυσία-θέλουν να αποτρέψουν. Ο μπασίστας των «Spirit» Mark Andes λέει ότι το διάσημο συγκρότημα αντέγραψε το τραγούδι που τότε λεγόταν «Τaurus», το μετονόμασαν και το έκαναν επιτυχία! Το αρχικό τραγούδι ανήκε στον Randy California, τον κιθαρίστα των «Spirit» ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή και ποτέ δεν διεκδίκησε τα πνευματικά δικαιώματα του διάσημου κομματιού, γιατί δεν είχε τα χρήματα να εμπλακεί σε δικαστικές διαμάχες.

«Είναι κραυγαλέα η αντιγραφή. Νότα προς νότα. Θα ήταν καλό αν τα παιδιά των Led Zeppelin να είχαν ενημερώσει τον Randy για αυτό» δήλωσε ο Mark Andes.

Το «Taurus» κυκλοφόρησε το 1968 ενώ το «Stairway To Heaven» το 1971. Ο Randy California, πριν πεθάνει, είχε θίξει την ομοιότητα των δύο κομματιών,  αλλά τα οικονομικά του δεν του επέτρεπαν να κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...