ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΕΠΙΣΤΗΜΗ- Ενα U2 προκαλεί κατάρρευση του συστήματος εναέριας κυκλοφορίας του Λος Άντζελες.


Ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος U2 φέρεται να προκάλεσε πρόβλημα στο λογισμικό παρακολούθησης του συστήματος παρακολούθησης εναέριας κυκλοφορίας, πετώντας πάνω από τον εναέριο χώρο

Σύμφωνα με δημοσίευμα του NBC, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου U2 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, πέταξε πάνω από την περιοχή που ελέγχει το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας του Λος Άντζελες, το οποίο διαχειρίζεται την κίνηση σε όλα τα μεγάλα αεροδρόμια της περιοχής, συμπεριλαμβανομένων του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες (LAX), του Σαν Ντιέγκο και του Λας Βέγκας.
Αν και το U2 πετούσε σε ύψος πάνω από τα 18.000 μέτρα (60.000 πόδια), οι υπολογιστές του Κέντρου επιχειρούσαν να αποτρέψουν συγκρούσεις με άλλες πολιτικές και εμπορικές πτήσεις, που όμως πετούσαν μερικές χιλιάδες μέτρα χαμηλότερα.
Για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν, το ύψος και η πορεία του U2 φέρεται να «υπερφόρτωσε» το δίκτυο του Κέντρου αναγκάζοντάς το σε κατάρρευση, ενώ και τα εφεδρικά συστήματα που τέθηκαν σε λειτουργία επίσης, γρήγορα απέτυχαν να λύσουν το πρόβλημα.
Για την αποφυγή πλήρους κατάρρευσης του συστήματος και για να ελεγχθεί η κατάσταση, η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Υπηρεσίας (FAA) απενεργοποίησε το Κέντρο και έκλεισε τον εναέριο χώρο που αυτό ήλεγχε. Η παύση λειτουργίας διήρκησε μία ώρα και επηρέασε αρκετές χιλιάδες επιβάτες.
Ενδεικτικά, στο LAX, ένα από τα αμερικανικά αεροδρόμια με τη μεγαλύτερη κίνηση επιβατών, σημειώθηκαν 27 ακυρώσεις πτήσεων, 212 καθυστερήσεις και 27 πτήσεις διοχετεύθηκαν σε άλλα αεροδρόμια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εντός της περιοχής που ελέγχει το Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας του Λος Άντζελες, βρίσκεται η αεροπορική βάση Έντουαρντς, στην οποία εκτός από τακτικές μονάδες της  πολεμικής αεροπορίας, σταθμεύουν επίσης κατασκοπευτικά αεροσκάφη διαφόρων τύπων καθώς επίσης και το Ερευνητικό Κέντρο «Neil A.Armstrong» της NASA.
 πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...