13, 14, 15 Ιουνίου: Φοιτητικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Οι Πολιτιστικές Ομάδες της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΕΠΑ) διοργανώνουν και φέτος, όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ τους, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 13,14 και 15 Ιουνίου, στον χώρο των Εστιών, στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών:


"Το Φεστιβάλ στήνεται κάθε χρόνο από τις ίδιες τις πολιτιστικές ομάδες της Εστίας (θεατρικό, 2 χορευτικά τμήματα: λάτιν και παραδοσιακών χορών, χορωδία, κινηματογραφικό, ομάδα μουσικών), χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα (είσοδος δωρεάν, κανένας χορηγός, καμία επιχορήγηση από κανένα ίδρυμα ή το Πανεπιστήμιο.

 
 
 
 
Οι ομάδες δε χρηματοδοτούνται ούτε από κάποιο επίσημο φορέα ούτε από χορηγούς. Στηριζόμαστε μόνο στη βοήθεια των φοιτητών και του κόσμου της γειτονιάς. Οι ομάδες μας λειτουργούν όλο το ακαδημαϊκό έτος με στόχο το ζωντάνεμα της εστίας και την ανάδειξη του πραγματικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου. Στους καιρούς που ζούμε θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να υπάρχουν και να διοργανώνουν εξωστρεφείς εκδηλώσεις.
Πρόκειται για μια γιορτή που σκοπό έχει να κοινωνικοποιήσει τον χώρο των εστιών και να αναδείξει ότι οι συλλογικές και από τα κάτω προσπάθειες μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική και δημιουργική φωνή αντίδρασης στη σύγχρονη εκμεταλλευτική πραγματικότητα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικοχορευτικά δρώμενα (τόσο από οικότροφους όσο και από καλλιτέχνες που δέχονται να συμμετέχουν αφιλοκερδώς) καθώς και συζητήσεις, περίπτερα ενημέρωσης, εκθέσεις βιβλίου και φωτογραφίας.

Σε προηγούμενες χρονιές μας στήριξαν και μας τίμησαν με την παρουσία και την συμμετοχή τους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Καζούλης, ο Γιάννης Χαρούλης, η Νατάσα Μποφίλιου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Μανώλης Φάμελλος, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Νίκος Ζιώγαλας, οι Encardia, ο Απόστολος Ρίζος, οι MagicDeSpell, τα Μακρινά Ξαδέρφια, ο Μιχάλης Τζουγανάκης, ο Ζακ Στεφάνου, οι Elektrobalkana, ο Σπύρος Γραμμένος καθώς και πολλοί άλλοι.
Στο Φεστιβάλ, που είναι τριήμερο, παρίστανται συνήθως καθημερινά 2000-3000 άτομα. Διανύοντας μια περίοδο τόσο κρίσιμη για το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της φοιτητικής μέριμνας, καθώς είναι γνωστά τα σενάρια για ιδιωτικοποίηση της εστίας, επιβολή ενοικίων, ακόμα και κλείσιμο, νιώθουμε την ανάγκη να συνεχίσουμε εντατικότερα την προσπάθεια για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Σας περιμένουμε!"
Επικοινωνία: pofepa@gmail.com, το site της εστίας: http://efepa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...