Με 2.000€ την ημέρα νοικιάζεις τη «Βίλα Πανσέληνος». Ραγκούση στην Πάρο

«Την έχτισα  με τη δουλειά μου και ζω από τα ενοίκια», επισημαίνει ο πρώην υπουργός

  «Με μπαλκόνι με θέα στις παραλίες της Πάρου, η Villa Fullmoon βρίσκεται στην κορυφή του λόφου στη Νάουσα σε μια έκταση 32 στρεμμάτων και προσφέρει εξωτερική πισίνα, κήπο, εγκαταστάσεις μπάρμπεκιου και ξυλόφουρνο», είναι η περιγραφή της παρουσίασης της βίλας Ραγκούση στον ιστότοπο booking.com.
Η πολυτελής μόνιμη κατοικία της οικογένειας Ραγκούση έχει χτιστεί με βάση την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, με το λευκό χρώμα να κυριαρχεί και με χαρακτηριστικό το μαρμάρινο δάπεδο. Είναι κλιματιζόμενη, με δωρεάν Wi-Fi, το καθιστικό με τους καναπέδες περιλαμβάνει τηλεόραση επίπεδης οθόνης, ενώ η κουζίνα είναι πλήρως εξοπλισμένη. Στο site αναφέρονται επίσης και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονται στο πακέτο της διαμονής όπως η παροχή ιδιωτικού σκάφους. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, να παίξουν τένις ή απλώς να χαλαρώσουν στη μεγάλη πέτρινη βεράντα με τις ξαπλώστρες και τα ανάκλιντρα δίπλα στην πισίνα. Oπως μάλιστα προκύπτει από τον πίνακα με τις διαθέσιμες ημερομηνίες, η βίλα του κ. Ραγκούση είναι ήδη κλεισμένη από τις αρχές Ιουνίου έως τις 19 Ιουλίου, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να τη νοικιάσουν για τις διακοπές τους θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το μίνιμουμ χρονικό διάστημα διαμονής είναι επτά μέρες, με το συνολικό κόστος να ανέρχεται στα 14.000 ευρώ την εβδομάδα! Σύμφωνα με το online τουριστικό πρακτορείο booking.com, το κόστος της ενοικίασης ανέρχεται στα 2.000 ευρώ τη βραδιά, ενοίκιο που, όπως εξηγεί ο ίδιος παρακάτω, είναι απόλυτα λογικό μέχρι και φτηνό σε σχέση με τις ανέσεις που παρέχει το οίκημα, αλλά και σε σύγκριση με άλλες βίλες που βρίσκονται στα παραθαλάσσια σημεία του νησιού ή στη Μύκονο. «Ξέρετε πόσο έχουν οι βίλες γενικώς; Για όποιον γνωρίζει την αγορά, είναι μια μέση τιμή προς χαμηλή. Οι παραθαλάσσιες βίλες της Μυκόνου, της Πάρου και της Αντιπάρου ούτε που μπορείτε να φανταστείτε σε ποιες τιμές νοικιάζονται», διατείνεται ο πρώην υπουργός.



«Είμαι άνεργος εδώ και δύο χρόνια»


Δύο χρόνια μετά την αποτυχία του να εκλεγεί στη Βουλή, ο άλλοτε πανίσχυρος συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου δηλώνει άνεργος και θύμα της οικονομικής κρίσης, γι’ αυτό προκειμένου να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες αναγκάζεται, όπως λέει, να αξιοποιήσει το ίδιο του το σπίτι. Ο κ. Ραγκούσης τονίζει ότι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο μπήκε στη διαδικασία να νοικιάσει τη βίλα του είναι το οικονομικό πρόβλημα που φέρεται να αντιμετωπίζει. «Αναγκάζομαι να το κάνω για βιοποριστικούς λόγους. Αυτή είναι η μόνιμη κατοικία μου και όχι το εξοχικό μου. Είναι το σπίτι στο οποίο ζει η οικογένειά μου και τώρα αναγκαζόμαστε να βγούμε γιατί υπάρχει ζήτημα βιοποριστικό. Εγώ δεν είμαι στο pay roll (σ.σ.: μισθοδοσία) κάποιου επιχειρηματία», λέει εμφατικά και συνεχίζει: «Είμαι άνεργος εδώ και δύο χρόνια και αν αντέξαμε μέχρι τώρα οικονομικά είναι χάρη σε κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια που έχει η γυναίκα μου. Εχουμε τρία παιδιά τα οποία βρίσκονται σε μια ηλικία που έχουν ανάγκη τα χρήματα».



Υπογραμμίζει μάλιστα ότι κάλλιστα θα μπορούσε να ακολουθήσει την πεπατημένη για να λύσει το πρόβλημά του, όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί του όταν αποχωρούν από την πολιτική, όμως η ηθική του δεν του το επιτρέπει: «Αν ήθελα να χτυπήσω πόρτες και να προσληφθώ σε πολλούς και διάφορους που πιθανόν να με ήθελαν στη δουλειά τους, θα μπορούσα να το κάνω. Εγώ, όμως, δεν ήθελα να χάσω την προσωπική οικονομική μου αυτοτέλεια. Ηθελα να στηριχθώ στις δικές μου δυνάμεις. Αυτό βέβαια είχε ένα κόστος, οικογενειακό και προσωπικό. Δεν ξέρω αν μπορείτε να καταλάβετε πόσο δύσκολο είναι να λες στα παιδιά σου να φύγουν από τα δωμάτιά τους προκειμένου να νοικιαστούν σε ξένους μέχρι τον Σεπτέμβριο, για να πάνε πάλι στο σχολείο. Αυτό, όμως, έκανα εγώ», δηλώνει ο ίδιος και συμπληρώνει: «Αυτή είναι μια ατομική επιχείρηση που δημιούργησα γιατί δεν έχω άλλον τρόπο να ζήσω την οικογένειά μου. Είμαστε τυχεροί που έχουμε χτίσει το σπίτι μας σε ένα τουριστικό νησί από το οποίο καταγόμαστε και ζούμε εδώ. Εγώ δεν είμαι ούτε σώγαμπρος ούτε έβγαλα λεφτά από μίζες για να πάω μετά να χτίσω. Εμείς φτιάξαμε το σπίτι μας για να μείνουμε οικογενειακώς. Ποτέ δεν φανταζόμασταν ότι θα παρουσιαζόταν τόσο σημαντική οικονομική ανάγκη ώστε να αναγκαστούμε σήμερα να το νοικιάσουμε».



Η πολυτελής βίλα Ραγκούση στην κορυφή ενός λόφου με θέα τη Νάουσα της Πάρου, σε έκταση 32 στρεμμάτων, χαρακτηρίζεται από την αιγαιοπελαγίτικη αρχιτεκτονική της και την απέριττη πολυτέλεια

Το πολυτελές οίκημα της Πάρου χάρη στο οποίο σήμερα ο κ. Ραγκούσης καταφέρνει, κατά τα λεγόμενά του, να επιβιώνει μπήκε στο παρελθόν στο στόχαστρο επικριτικών δημοσιευμάτων. Αιτία, η λήψη δανείου που χρειάστηκε να πάρει ο πρώην υπουργός για την αποπεράτωσή του. Σύμφωνα με όσα καταγγελτικά δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική εφημερίδα matrix.gr και στον «Ελεύθερο Τύπο», ο κ. Ραγκούσης «ως τρίτεκνος πήρε δάνειο από τον ΟΕΚ για να χτίσει σπίτι στην Πάρο και αξιοποιώντας ευνοϊκές διατάξεις παλιότερου νόμου εξόφλησε τις υποχρεώσεις του το 2011 με έκπτωση 40%». Στα επίμαχα δημοσιεύματα αναφερόταν επίσης ότι «το ποσό του δανείου που ενεκρίθη ήταν 145.000 ευρώ. Από αυτά, ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβαλε τα 85.448,96 ευρώ ενώ λόγω εφάπαξ καταβολής και επειδή είναι τρίτεκνος έτυχε έκπτωσης 40%, δηλαδή γλίτωσε 56.000 ευρώ».



«Villa Fullmoon» υψηλών παροχών

Αμεση όμως, τότε, ήταν η αντίδραση του κ. Ραγκούση, ο οποίος δήλωσε: «Η δήθεν αποκάλυψη αφορά ένα καθ’ όλα νόμιμο δάνειο που συνάφθηκε και αποπληρώθηκε ήδη με απόλυτη τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον νόμο προϋποθέσεων». Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός δεν αρκέστηκε σε μια απλή δήλωση-αντίδραση, αλλά κατέθεσε αγωγή εναντίον των παραπάνω ενημερωτικών μέσων. Το οίκημα, βεβαίως, ολοκληρώθηκε και έγινε μία από τις πιο εντυπωσιακές βίλες του κυκλαδίτικου νησιού που πήρε το όνομα «Villa Fullmoon», ήτοι «Βίλα Πανσέληνος». Τα δεδομένα όμως άλλαξαν για εκατομμύρια Ελληνες και ο κ. Ραγκούσης δεν αποτέλεσε εξαίρεση.



Η εποχή όπου ήταν ένας παντοδύναμος υπουργός έχοντας τον πλήρη έλεγχο του συντονισμού της κυβέρνησης, δρώντας ενίοτε αντί του πρωθυπουργού (θέση που θεσμικά ανήκε στον κ. Θόδωρο Πάγκαλο ως ο αντιπρόεδρος της τότε κυβέρνησης) όταν εκείνος απουσίαζε σε ταξίδια στο εξωτερικό, ήδη φαντάζει πολύ μακρινή για τον ίδιο και τους οικείους του - κι ας έχουν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια. Νωπές είναι βέβαια οι μνήμες των πολιτών από τις πολιτικές παρεμβάσεις του πρώην υπουργού σε περιόδους κρίσεων όπως εκείνη που ξέσπασε στη Νομική Σχολή όπου βρήκαν καταφύγιο δεκάδες μετανάστες με αίτημα την άμεση έκδοση άδειας παραμονής τους. Με τον κ. Παπανδρέου να βρίσκεται εκτός χώρας, ο στενός του συνεργάτης ανέλαβε τη διαχείριση της κατάστασης. Τα διαδοχικά μίνι υπουργικά συμβούλια που συγκάλεσε στο γραφείο του πρωθυπουργού και οι εντολές που έδωσε στα υπουργικά στελέχη κάθε άλλο παρά βρήκαν ευήκοα ώτα. Αντιθέτως, η έντονη δυσαρέσκεια και τα επικριτικά σχόλια από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους είχαν ως άμεσο στόχο τον πλέον έμπιστο άνθρωπο του κ. Παπανδρέου - τουλάχιστον για εκείνη την περίοδο. Διότι μόλις ενάμιση χρόνο μετά τα γεγονότα της Νομικής -ακόμα και σήμερα- οι ίδιοι αντίπαλοι του προσάπτουν πολιτική απιστία, αφού όταν ο κ. Παπανδρέου έθεσε θέμα δημοψηφίσματος ο κ. Ραγκούσης έσπευσε να δεθεί στο άρμα των Λοβέρδου - Διαμαντοπούλου - Μόσιαλου, που όμως δεν κατάφερε να πάει μακριά. Κίνηση που ουσιαστικά στοίχισε πολιτικά στον πρώην υπουργό ο οποίος έμεινε εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής.



Μαζί με το πολιτικό κόστος, όμως, η αλλαγή δεδομένων έφερε και το αντίστοιχο οικονομικό. Αν στο τελευταίο «πόθεν έσχες» ο κ. Ραγκούσης δήλωνε από κοινού με τη σύζυγό του καταθέσεις ύψους περίπου 200.000 ευρώ, έσοδα από ενοίκια και πρόσθετες αμοιβές, στο φετινό, όπως ο ίδιος υποστηρίζει, η εικόνα είναι εντελώς διαφορετική έχοντας πέσει και ο ίδιος θύμα της οικονομικής κρίσης: «Οταν ο λογιστής μου συμπλήρωσε το “πόθεν έσχες”, μου είπε: “Καλά, τι κάνεις;”. “Τι θες να κάνω;” του απάντησα, “εγώ δεν είμαι στο pay roll κανενός για να έχω πόρους”», λέει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Ραγκούσης για να προσθέσει: «Δύο χρόνια είμαι άνεργος. Γι’ αυτό τώρα αναγκάζομαι να ξεσπιτωθώ και να νοικιάσω το σπίτι μου σε τουρίστες». Τα καλά νέα, βέβαια, για τον πρώην υπουργό είναι ότι οι παροχές, η τοποθεσία και η γενικότερη αισθητική της βίλας κεντρίζουν το ενδιαφέρον ξένων τουριστών που ανήκουν στα υψηλά εισοδηματικά στρώματα, αφού το οίκημα είναι κλεισμένο έως τις 19 Ιουλίου. «Είμαστε τυχεροί που υπάρχει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον και νοικιάζουμε το σπίτι. Διότι θα μπορούσαμε να είχαμε επενδύσει όλα τα χρήματά μας σε ένα σπίτι που δεν θα είχε τουριστικό ενδιαφέρον και αυτή τη στιγμή να ήμαστε στο απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο», καταλήγει ο κ. Ραγκούσης, έστω κι αν  αναγκάζεται να στερηθεί τη θέα της αυγουστιάτικης πανσέληνου από την κορυφή του λόφου όπου δεσπόζει η «Villa Fullmoon».
Την πολυτελή του κατοικία στην Πάρο και μόνιμο τόπο διαμονής της οικογένειάς του διαθέτει προς ενοικίαση ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Το πρώην πανίσχυρο μέλος της κυβέρνησης Παπανδρέου, επικαλούμενο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, ρεφάρει την έλλειψη εσόδων λόγω ανεργίας εισπράττοντας 2.000 ευρώ την ημέρα από το ενοίκιο της βίλας του σε τουρίστες κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.











πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...