Πιλότος προσγηώνει μαχητικό σε ένα... σκαμπό! Η ψυχραιμία και οι ικανότητες του Σμηναγού William Mahoney της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ξεπερνούν κάθε φαντασία!

Δείτε πώς Αμερικανός πιλότος κατάφερε να κατεβάσει το αξίας 30 εκατ. λιρών πολεμικό τζετ στο κατάστρωμα αεροπλανοφόρου χωρίς εμπρόσθιο τροχό
Κατά καιρούς έχουν καταγραφεί δεκάδες περιστατικά απίστευτων προσγειώσεων αεροσκαφών, επιτυχημένων ή μη. Κατά καιρούς δεκάδες πιλότοι έχουν δείξει ολύμπια ψυχραιμία κι έχουν σώσει εκατοντάδες ζωές από την καταστροφή και το θάνατο.
Αλλά η ψυχραιμία και οι ικανότητες του Σμηναγού William Mahoney της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας ξεπερνούν κάθε φαντασία!
Ο Σμηναγός, πιλότος ενός μαχητικού AV-8B Harrier, απονηώθηκε από το αεροπλανοφόρο USS Bataan για προγραμματισμένη άσκηση όταν ευθύς αμέσως όλοι κατάλαβαν ότι το αεροσκάφος είχε πρόβλημα. Για την ακρίβεια είχε καταρρεύσει το σύστημα αναδίπλωσης του εμπρόσθιου τροχού.



Η αντίδραση όλων ήταν άμεση. Ο μεν έμπειρος πιλότος απομακρύνθηκε από το πλοίο για να “κάψει” καύσιμα και παράλληλα να δώσει το χρόνο στους τεχνικούς του πλοίου να εγκαταστήσουν στο κατάστρωμα ένα είδος γιγάντιου “σκαμπό”, μια ιδιοκατασκευή που θεωρητικά θα χρησίμευε ως στήριγμα για το ρύγχος του αεροπλάνου. Αρκεί φυσικά ο πιλότος να κατάφερνε να ευθυγραμμίσει το σκάφος του πάνω στο... σκαμπό!



Κάτι που τελικώς πέτυχε, χωρίς μάλιστα να το βλέπει καν, αφού εκμεταλλευόμενος τις δυνατότητες κάθετης κίνησης του Harrier το κατέβασε μονομιάς από τα 300 πόδια στα 20 και μετά απλά το... ακούμπησε στο κατάστρωμα του αεροπλανοφόρου.



Με την απίθανη αυτή κίνηση όχι μόνο έσωσε το αξίας 30 εκατομμυρίων αεροπλάνο του από την καταστροφή, αλλά παράλληλα έγινε και σταρ πρώτου μεγέθους στο Διαδίκτυο, όπου κυκλοφορεί και σαρώνει το βίντεο της προσπάθειάς του... 
">πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...